Reservoir vervangen: wat zijn de kosten?

vervangingskosten voor stortbak

Als de oude stortbak al lekt, constant draait of helemaal niet meer functioneert, is het tijd voor vervanging. Theoretisch kunnen veel onderdelen van een stortbak nog worden gerepareerd, maar gezien de lage kosten worden stortbakken nu meestal vervangen wanneer ze grote schade vertonen. Van de cost tracker-experts wilden we weten welke kosten er te verwachten zijn voor een dergelijke vervanging van de cisterne.

Vraag: Wat kost het om een ​​stortbak te vervangen?

Kostentracker expert: in de meeste gevallen hoeft u hiervoor geen hoge kosten te verwachten.

In de meeste gevallen kost een complete stortbakset voor een opbouwreservoir ampère zee dan 20 voor 30 euro, waardoor de materiaalkosten binnen de perken blijven. In het geval van opbouwreservoirs kost het vervangen ervan doorgaans weinig tijd en zijn de verwachte arbeidskosten vaak niet hoger dan rond de € 50 tot € 100. Bovendien moeten de kosten voor de reis worden berekend, zodat er uiteindelijk totale kosten van ongeveer 100 EURO tot 200 EURO ontstaan.

Reparatie van het inbouwreservoir

vervangingskosten voor stortbak


Het vervangen van het inbouwreservoir is meestal duurder.

Muss ein Unterputz Spülkasten ausgetauscht werden, muss häufig mit höheren Kosten gerechnet werden. In den meisten Fällen wird hier eine Reparatur oder ein Austausch der beschädigten Teile versucht, da der Unterputz-Spülkasten meist komplett in eine sogenannte Vorwandinstallation eingebaut ist.

De kosten voor de benodigde reserveonderdelen kunnen ook iets hoger zijn dan een geheel nieuwe opbouwreservoir, en het werk dat bij reparaties komt kijken kan ook iets hoger zijn. De kosten van de reparatie zijn altijd afhankelijk van het individuele schadepatroon.

Een volledig nieuw inbouwreservoir kost vanaf ongeveer 80 EUR, een volledig nieuw voorwandelement kost 120 tot 250 EUR. Er zijn echter maar heel weinig redenen voor een volledige vervanging.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Na vele decennia heeft onze stortbak meer dan één defect en besluiten we de volgende keer dat de loodgieter op bezoek komt een nieuwe stortbak te laten installeren.

Postprijs
Opbouwreservoir en montagemateriaal35 EUR
Arbeidsuitwisseling32 EUR
Reiskosten0 EUR (hoe dan ook kosten)
Totale kostenuitwisseling ermee67 EUR

Ook in andere gevallen kunnen de in rekening gebrachte materiaalkosten afwijken en in andere gevallen kunnen de vervangingskosten ook hoger zijn.

Vraag: Wat zijn de algemene kosten om een ​​stortbak te laten vervangen?

Kostentracker expert: in de meeste gevallen worden sowieso alleen wandreservoirs vervangen.

Voor het vervangende reservoir zijn, afhankelijk van het model, kosten van ongeveer € 20 tot € 60 te verwachten. Alleen modellen van zeer hoge kwaliteit zijn nog duurder.

Het vervangen van de oude stortbak door een nieuwe vergt weinig moeite, zodat u slechts kosten van ongeveer 50 EUR tot 100 EUR kunt verwachten.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor het vervangen van een stortbak afhankelijk?

vervangingskosten voor stortbak


De kosten van vervanging zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker expert: Maßgeblich sind hier:

  • de materiaalkosten voor het vervangende reservoir
  • de hoeveelheid werk die met de uitwisseling is gemoeid
  • de berekende loonkosten
  • de benodigde reiskosten

Vraag: Kunt u zelf een stortbak vervangen?

Kostentracker expert: in wezen is het vervangen van de opbouwreservoir niet zo moeilijk. Met een beetje vaardigheid is dit heel goed mogelijk. In ruil daarvoor bespaart u de arbeids- en reiskosten van de vakman. De materiaalkosten blijven rond de 20 EUR, opbouwreservoirs zijn in elke bouwmarkt verkrijgbaar.

In het geval van inbouwreservoirs moeten leken niet eens proberen ze te vervangen, maar de vervanging overlaten aan een specialist. Losse onderdelen zoals de duwplaat of beschadigde afdichtingen kunt u hier uiteraard ook zelf vervangen als u daar schade constateert. Complete vervangende bedieningsplaten kosten in bouwmarkten meestal tussen de 30 en 40 euro.