Wat kost een rijdende deelname?

rijden deelnamekosten

Een paard kost niet alleen veel tijd, het kost ook veel geld. Daarom zijn sommige paardeneigenaren op zoek naar iemand die liefdevol voor het dier zorgt, het verplaatst en in ruil daarvoor in de kosten deelt. In een interview met de kostentracker-expert maken we duidelijk wat rijdende deelname kan kosten en waar je op moet letten voordat je een bijbehorend contract tekent.

Wat kost een rijdende deelname?

Kostentracker: de kosten voor deelname aan het rijden fluctueren sterk, aangezien ze afhankelijk zijn van de volgende items:

  • Aantal afgesproken rijdagen per week.
  • Prijs voor de huurstal waarin het paard gehuisvest is.
  • Welk onderhoud en stalwerk neemt de rijparticipatie op zich.
  • Trainingsniveau van paard en deelname aan paardrijden.
  • Of de ruiterparticipatie met het dier ook wil deelnemen aan toernooien.

Dit levert grofweg deze kosten op:

Kunstkosten
Open stalhouderij50 - 100 EUR
Het paard wordt gehuisvest in een verhuurstal50 - 150 EUR
Deelname aan het rijden met een goed getraind paard100 - 300 EUR

Deze kunnen echter alleen als globale richtlijn dienen, aangezien de prijzen per regio verschillen.

Waar en hoe vind ik aanbiedingen voor deelname aan paardrijden?

rijden deelnamekosten

Het is raadzaam om uw eigen verwachtingen en behoeften duidelijk te maken voordat u deelneemt


Kostentracker: Bij deelname aan paardrijden is het belangrijk dat de ideeën van paardeneigenaren en paardrijliefhebbers overeenkomen. Daarom moet u eerst duidelijk zijn waar u naar op zoek bent. Het maakt een groot verschil of je gewoon twee keer per week een ontspannen rit wilt maken, je rijvaardigheden wilt ontwikkelen of zelfs af en toe aan toernooien wilt deelnemen. Het is natuurlijk ook belangrijk hoe ver de stal verwijderd is waar het potentiële deelnemingspaard staat.

U kunt dan op internet zoeken naar geschikte aanbiedingen. Vaak loont het de moeite om een ​​kijkje te nemen op het mededelingenbord in de omliggende stallen. Informeer bij paardrijden collega's en de rijinstructeur, misschien kennen zij iemand die op zoek is naar een paardrijdeelname.

Als u zelf een advertentie wilt plaatsen, moet u eerlijk en realistisch zijn. Ook als je jezelf als berijder zo goed mogelijk wilt verkopen, is het niet de moeite waard om overboord te gaan. Dit bespaart u voor onaangename verrassingen tijdens de voorbereiding en kan u en de paardeneigenaar behoeden voor teleurstelling.

Wees niet bang om de kostenkwestie in een vroeg stadium aan te pakken. Maak van deze gelegenheid gebruik om duidelijk te maken of u nog meer kosten moet betalen, bijvoorbeeld een deel van de kosten voor de hoefsmid of dierenarts.

Hoe zit het met verzekeringen?

Kostentracker: Elke paardenliefhebber weet dat de risico's die aan deze sport zijn verbonden voldoende verzekerd moeten zijn. elke berijder zou daarom een ​​ privé-ongevallenverzekering moeten hebben.

Als het paard schuwt of erdoorheen gaat en daardoor schade veroorzaakt, wordt de aansprakelijkheidsvraag geregeld volgens het Duitse Burgerlijk Wetboek. Dienovereenkomstig moet de eigenaar van het dier de schade betalen, zelfs als hij er niet verantwoordelijk voor is.

Om deze reden is het belangrijk om een ​​ aansprakelijkheidsverzekering voor paardeneigenaren af ​​te sluiten, waartoe ook ruiters van derden behoren. Dit is niet altijd automatisch het geval. Daarom dienen zowel de paardeneigenaar als de ruiterparticipatie hier bijzondere aandacht aan te besteden bij het afsluiten van het contract.