Lamellen vervangen op rolluiken: wat zijn de kosten?

kosten voor vervanging van rolluiklamellen

Schade aan het rolluik door zware hagelbuien of andere voorwerpen die het rolluik raken, komt vrij vaak voor. In sommige gevallen wilt u een oud, nog niet thermisch geïsoleerd rolluik moderniseren en voorzien van isolerende lamellen. In beide gevallen moeten de lamellen van het rolluik worden vervangen. De kosten tracker experts vertellen u welke kosten u van een dergelijke lamellenvervanging mag verwachten.

Vraag: Hoe duur is het om lamellen te vervangen?

Kostentracker-expert: dat hangt altijd af van wat er precies wordt uitgewisseld in elk individueel geval - de kosten zijn dan afhankelijk daarvan.

Er moet een fundamenteel onderscheid worden gemaakt of:

  • alleen individuele lamellen moeten worden vervangen
  • het gehele rolluikgordijn is vervangen

Vervanging van individuele lamellen

In veel gevallen kunnen lamellen afzonderlijk worden vervangen. Dit is echter altijd afhankelijk van het betreffende rolluikmodel - lamellen zijn niet altijd als reserveonderdeel verkrijgbaar.

In individuele gevallen kunt u de uitwisseling zeker zelf doen. De enige gemaakte vervangingskosten zijn de kosten voor de vervangende lamellen. Afhankelijk van het rolluikmodel varieert dit tussen ongeveer 3 EUR per lopende meter tot 5 EUR per lopende meter lamellen.

Als een specialist de uitwisseling uitvoert, zijn er natuurlijk extra arbeidskosten. In het algemeen kunt u ongeveer 60 EUR tot 80 EUR per 5 - 10 volledige lamellen rekenen voor de werkuren. De kosten variëren afhankelijk van het betreffende rolluikmodel en de tijd die nodig is om te wisselen.

Vervanging van het gehele rolluikgordijn

kosten voor vervanging van rolluiklamellen

Het vervangen van een compleet rolluikgordijn kan beter door een specialist worden gedaan

Zo'n reparatie is altijd een optie als er sprake is van grote schade aan het rolluik of als er geen vervangende lamellen beschikbaar zijn voor het betreffende rolluikmodel (vooral oudere modellen).

Ook als het rolluikgordijn al erg versleten is (materiaalmoeheid door langdurige UV-straling), zou je eerder een volledige vervanging dan een reparatie moeten overwegen - al was het maar vanwege de zeker zeer opvallende verschillen in kleur en structuur tussen oud, broos en nieuwe, lichtere lamellen.

De kosten voor een complete vervanging van het rolluikgordijn bestaan ​​uit de materiaalkosten en de arbeidskosten.

De materiaalkosten bedragen doorgaans tussen ongeveer 20 EUR per m² en 60 EUR per m². De arbeidskosten voor de vervanging zijn meestal tussen 40 EUR en 80 EUR, afhankelijk van het rolluikmodel en lokale objecten, in meer gecompliceerde gevallen ook iets hoger.

Sample kosten

Wij kopen een rolluikgordijn van 1,5 mx 1,5 m en hoogwaardige, thermisch geïsoleerde lamellen van kunststof. We laten het installeren door een specialist.

Postprijs
Materiaalkosten voor rolluikgordijnen94,50 EUR
Installatiekosten75 EUR
Routebeschrijving32 EUR
totale prijs201.50 EUR

Deze kosten hebben betrekking op een specifiek rolluikontwerp in een individuele maat en de arbeidskosten van een specifiek gespecialiseerd bedrijf. In andere gevallen moet u mogelijk aanzienlijk verschillende kosten verwachten.

Vraag: Wat bepaalde allemaal de kosten van het vervangen van rolluiklamellen?

Cost Tracker Expert: in dit geval spelen een paar verschillende dingen een rol:

kosten voor vervanging van rolluiklamellen

De kosten voor het vervangen van rolluiklamellen zijn afhankelijk van verschillende factoren

  • of lamellen afzonderlijk worden vervangen of een heel rolluikgordijn wordt vervangen
  • welke kosten worden gemaakt voor individuele vervangende lamellen
  • Van welk materiaal is het rolluikgordijn of de vervangende lamellen gemaakt?
  • In welke uitvoering (kleur, oppervlaktekwaliteit, thermische isolatie, etc.) de individuele lamellen of het vervangende pantser worden aangeschaft
  • of de uitwisseling zelf wordt uitgevoerd of dat er een specialist in dienst is

Dienovereenkomstig kunnen de kosten voor het vervangen van lamellen van geval tot geval aanzienlijk verschillen. Ze kunnen echter meestal ruim van tevoren worden beoordeeld.

Vraag: Wat zijn de kosten voor het vervangen van rolluikgordijnen afhankelijk van het materiaal en ontwerp?

Kostentracker-expert: U kunt goedkope en eenvoudige vervangende rolluikgordijnen van kunststof krijgen vanaf ongeveer 20 euro per m².

Voor een kunststof rolluikgordijn van wat hogere kwaliteit zal je in de meeste gevallen ongeveer het dubbele moeten rekenen, dus ongeveer 40 EUR per m². Dit geldt ook voor modellen met speciale hittebeschermingsfuncties en speciale designs (kleur, oppervlaktestructuur, design).

In het geval van aluminium bepantsering is het al beduidend duurder - prijzen beginnen hier slechts rond de € 50, - per m² tot € 60, - per m², maar voor hoogwaardig geschuimde aluminium lamellen kunnen de prijzen al snel oplopen tot € 100, - per m².

Hoogwaardige en zeer robuuste rolluikgordijnen van RVS zitten dan in een heel andere prijsklasse. Hier zijn de kosten voor het rolluikgordijn in ieder geval ruim € 200, - per m², door de speciale oproltechniek van het gordijn (inbraakbeveiliging) zijn de vervangingskosten in de meeste gevallen ook hoger.

Vraag: Kunt u zelf ruilen?

Kostentracker-expert: met een beetje vaardigheid kunt u bij sommige rolluikmodellen zeker zelf de lamellen verwisselen. Maar daar moet u altijd eerst naar kijken voordat u vervangende lamellen koopt.

In principe kunt u ook zelf een rolluik vervangen, maar u dient hiervoor minimaal 2 helpers te hebben. De vervanging is niet voor alle modellen technisch ongecompliceerd - ook hier geldt: informeer u eerst.