Rookmelderinstallatie: welke kosten zijn te verwachten?

montagekosten rookmelder

Bij rookmelders komen veel zaken kijken: de aanschafkosten, de kosten voor de individuele huurder en de reguliere onderhoudskosten. Let naast de pure aanschafkosten ook altijd op de montagekosten. We wilden van de cost tracker-experts weten hoe hoog ze in het algemeen zijn.

Vraag: Wat kost de installatie van rookmelders?

Kostentracker-expert: in principe zijn de meeste rookmelders heel eenvoudig te installeren - ze worden meestal aan het plafond vastgeschroefd of vastgelijmd. Dit kunt u zelf doen als verhuurder (of huurder), of u kunt hiervoor de huismeester inhuren.

montagekosten rookmelder


De installatie kost ongeveer 15 EUR per torenalarm.

Werden die Rauchmelder von Fachunternehmen installiert, ist mit Kosten in het bereik van 15 EUR tot 20 EUR per rookmelder zu rechnen. Empfehlenswert ist die Montage durch den Fachmann vor allem dann, wenn es sich um nicht rechtwinkelige Räume handelt, wenn zentrale Lüftungssysteme vorhanden sind oder wenn einzelne Räume besonders groß sind. In diesen Fällen muss fachgerecht eine passende Montageposition für den Rauchmelder gefunden werden.

Naast de installatiekosten zijn meestal reiskosten voor de specialist te verwachten.

Bij gehuurde of geleasde rookmelders kunnen de installatiekosten variëren of - samen met de koopprijs - al inbegrepen zijn in de jaarlijkse huurkosten. Maar dit verschilt van aanbieder tot aanbieder.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Bij een leverancier hebben we 5 rookmelders voor ons huis gekocht. We laten ze ook vakkundig installeren door de aanbieder.

Postprijs
Aanschafkosten rookmelder190,50 EUR
Installatie van 5 rookmelders90 EUR
Routebeschrijving32 EUR
Totale kosten rookmelders en installatie daarmeeEUR 312,50
pure montagekosten122 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op de montagekosten die een individueel bedrijf nodig heeft. Afhankelijk van de aanbieder en de individuele installatiewerkzaamheden (bijv. Extra inbedrijfstelling en netwerkverbinding van de detectoren) kunnen ook de installatiekosten variëren.

Vraag: Wat zijn de geschatte installatiekosten voor rookmelders?

Kostentracker expert: installatiekosten kunnen volledig worden geëlimineerd - hetzij omdat u de installatie zelf doet, hetzij omdat de detectoren worden gehuurd of geleasd. Indien nodig kunnen bedrijven die rookmelders huren of leasen ook een vast tarief voor installatie en inbedrijfstelling in rekening brengen.

In andere gevallen bedragen de kosten ongeveer € 15 tot € 20 per detector voor professionele installatie door de specialist als het gaat om eenvoudige montage. Als er meer werk nodig is (de detectoren met elkaar verbinden, inbedrijfstelling, verbinding met een systeem voor onderhoud op afstand, enz.), Kunnen de kosten in individuele gevallen hoger zijn.

Vraag: Waarvan zijn de installatiekosten voor rookmelders afhankelijk?

montagekosten rookmelder


U kunt de rookmelder het beste zelf installeren.

Kostentracker expert: Entscheidend ist hierfür:

  • door wie de installatie wordt uitgevoerd (uzelf, door een vakman of door een specialist)
  • de hoeveelheid inspanning die nodig is om de gekochte detector te monteren (schroeven of lijmen, of extra inbedrijfstelling, netwerken, verbinding met onderhoud op afstand)
  • of het een gehuurde of geleasde rookmelder betreft (meestal geen installatiekosten, installatiekosten maar in sommige gevallen mogelijk)
  • de prijsstelling van het uitvoerende bedrijf
  • de hoogte van de benodigde reiskosten

Vraag: Wie draagt ​​de installatiekosten van de rookmelder in een huurwoning: huurder of verhuurder?

Kostentracker expert: in principe moet de verhuurder betalen voor zowel de aankoop als de installatie. Dit is een wettelijke verplichting waaraan hij niet kan ontsnappen.

De verhuurder kan wel de mogelijkheid hebben om via een jaarlijkse huurverhoging een deel van de kosten (8% tot 11% van de totale kosten voor aanschaf en installatie) te declareren, aangezien het achteraf inbouwen van rookmelders voldoet aan de criteria voor een moderniseringsmaatregel in gehuurde woonruimtes.

Alleen het beschreven eigen aandeel mag als jaarlijkse huurverhoging gelijkmatig over alle huurders worden verdeeld. Toerekening van de volledige aanschaf- en installatiekosten - bijvoorbeeld via de bedrijfskostenboekhouding - is niet toegestaan. Op deze manier toegerekende kosten hoeven als huurder niet te worden betaald.