Schuifdeur: deze kosten moet u berekenen

schuifdeur kosten

Schuifdeuren zijn een ruimtebesparende, elegante oplossing - maar ze hebben ook hun prijs. In een interview legt de kostencheckdeskundige uitgebreid uit wat schuif- en hefschuifdeuren kunnen kosten en welke prijsverschillen er kunnen zijn.

Vraag: Wat is het voordeel van schuifdeuren ten opzichte van klassieke deuren?

Kostencontrole expert: Het belangrijkste voordeel van de schuifdeur is waarschijnlijk de geringe benodigde ruimte: schuifdeuren hebben geen vrije ruimte nodig om te openen. In plaats daarvan kan deze ruimte effectiever worden gebruikt.

Daarnaast zijn schuifdeuren natuurlijk ook een decoratieve en hoogwaardige oplossing en vaak een visuele blikvanger in de ruimte. Velen waarderen het ook omdat het heel stil en discreet kan worden geopend en gesloten.

Dit is echter een kwaliteitskenmerk van hoogwaardige deuren - en natuurlijk hebben ze hun prijs.

Vraag: Wat kosten schuifdeuren in het algemeen?

Kostencheck expert: het hangt er natuurlijk van af waar je het precies over hebt: een simpele schuifdeur voor het interieur of een hoogwaardige, multi-beglaasde hef-schuifdeur voor de uitgang naar het terras .

schuifdeur kosten

Kleinkinderen schuifdeuren voor het interieur zijn Verkrijgbaar vanaf € 79, -

De verscheidenheid aan ontwerpen en modellen opent hier een breed prijsbereik. Terwijl de goedkoopste modellen voor het interieur vanaf ongeveer 100 EUR kosten, kunnen hoogwaardige terrasschuifdeuren ook 2.000 EUR of 3.000 EUR kosten.

Op maat gemaakte schuifdeuren zijn doorgaans beschikbaar vanaf ongeveer 400 EUR - 500 EUR. Bovenaan is de prijslimiet enkele duizenden euro's.

Enkele prijsvoorbeelden om dit duidelijk te maken:

uitvoeringDimensiesprijs
Schuifdeur voor gebruik binnenshuis, helder glas, hangende bevestiging205 cm x 92 cm, 8 mm gehard veiligheidsglas79 EUR
Glazen schuifdeur, gekleurd, ondoorzichtig, vloerrail en bovenste geleiderail van roestvrij staal205 cm x 92 cm, 8 mm gehard veiligheidsglas209 EUR
Schuifdeur op maat gemaakt als doorgangsdeur, gesatineerd glas210 cm x 100 cm828 EUR
Schuifdeur voor het scheiden van schuine plafonds, op maat gemaakt, tweevoudig bevestigde rail, deksel en bladeren in sparrenhout2,5 m in twee vleugels, hoogte 180 cm1.128 EUR
Witte kunststof hef-schuifdeur, dubbele, driedubbele beglazing met 8 mm gelaagd veiligheidsglas aan de binnenkant en viervoudige vergrendeling250 cm x 210 cm2.380 EUR
Zelfde ontwerp in een kunststof-aluminium frame250 cm x 210 cm3.680 EUR

Deze prijzen zijn uiteraard slechts voorbeeldprijzen voor zeer specifieke producten of configuraties. De tabel laat echter duidelijk zien welke prijsverschillen er kunnen zijn bij schuifdeuren. In onze voorbeelden varieert de prijsklasse van 79 EUR tot 3.680 EUR voor verschillende schuifdeuren.

Vraag: Waar hangt de prijs van een schuifdeur in het algemeen van af?

Kostencheck expert: hierbij moet je natuurlijk eerst onderscheiden voor welk installatiedoel een schuifdeur nodig is:

 • als doorgangsdeur tussen twee kamers
 • als kast of schuine dakbekleding
 • als balkondeur of patiodeur
schuifdeur kosten

Niet alleen het formaat een doorslaggevende rol in de prijs van de schuifdeur

Dan spelen nog een paar factoren een rol:

 • de grootte van de schuifdeur
 • het aantal deurvleugels
 • het type loopsysteem
 • het vullen van het deurblad
 • de uitvoering van het sluitsysteem
 • in het geval van binnendeuren, een constructie buiten de muur of binnen de muur

Uiteraard speelt de fabrikant ook altijd een rol in de prijs, en voor de prijs is het natuurlijk ook niet onbelangrijk of het een standaarddeur is of een op maat gemaakte deur.

Vraag: Wat zijn de richtprijzen bij benadering voor binnen- en buitendeuren?

Kostencontrole-expert: schuifdeuren voor gebruik binnenshuis zijn meestal veel goedkoper. Over het algemeen zijn goedkope deursets voor gebruik binnenshuis verkrijgbaar vanaf ongeveer € 100 - € 200 .

In veel gevallen zijn dit glazen deuren van ESG-veiligheidsglas. Bij de zeer goedkope deuren domineren de hangende bevestigingen, bij de iets duurdere modellen loopt het deurblad meestal al op een looprail, in combinatie met een bovenste geleiderail. Bij dubbele deuren moet u ongeveer 350 euro naar boven rekenen.

Als het een op maat gemaakte schuifdeur is, moet u normaal gesproken uitgaan van minimaal 400 EUR - 500 EUR.

Als hout als deurpaneel wordt gebruikt, zijn de prijzen meestal iets hoger - van ongeveer 300 - 400 EUR kunt u ook deurpanelen van hout krijgen in plaats van ESG-glas. De prijs stijgt meestal met het aantal sporten en de kwaliteit van het hout.

Met buitenschuifdeuren - d.w.z. richting het balkon of terras - moet u in de meeste gevallen vanaf ongeveer 1.500 EUR rekenen - slechts een paar schuifdeuren zijn onder deze prijs. Diverse extra's kosten dan natuurlijk beduidend meer.

Vraag: Welke extra's verhogen de kosten van buitenschuifdeuren?

Kostencontrole-expert: hier zijn het vooral thermische beveiligingen en veiligheidsvoorzieningen die de prijs aanzienlijk duurder kunnen maken:

schuifdeur kosten

Buitenschuifdeuren zijn voorzien van veiligheidsglas

 • Drievoudige beglazing of hittebestendig glas ( tot ongeveer 200 EUR extra kosten kunnen hier worden gemaakt)
 • thermische randafdichting ( meestal 30 EUR - 50 EUR extra kosten)
 • hogere geluidsisolatieklasse voor de beglazing ( ongeveer 100 EUR tot meer dan 600 EUR extra kosten zijn mogelijk, afhankelijk van de geluidsisolatieklasse)
 • Veiligheidsbeglazing ( ongeveer 300 EUR tot 500 EUR)
 • extra vergrendelingspunten ( meestal EUR 30 tot EUR 50)
 • Bewaking van openen en sluiten ( meestal rond de 90 - 120 EUR)

Als u ook structurele glaspanelen wilt (voor een ondoorzichtig glas), moet u meestal rekening houden met toeslagen van ongeveer 90 EUR tot 300 EUR, en muntin-verdelingen zijn alleen beschikbaar tegen een meerprijs ( rond 50 EUR tot 150 EUR strong>, afhankelijk van het ontwerp en het aantal sporten).

Om technische redenen zijn versies van hogere kwaliteit meestal niet mogelijk in een hogere beveiligingsklasse dan RC2 of RC3. Er zijn dus geen toeslagen voor een hogere beveiligingsklasse - zoals voor ramen.

Over het algemeen hangt de prijs natuurlijk ook af van het type frame dat wordt gekozen:

 • Plastic frame
 • Aluminium frame
 • Aluminium-kunststof frame
 • Houten frame

De duurste zijn meestal kunststof-aluminium kozijnen en bijzonder hoogwaardige houten kozijnen.

Vraag: Bij binnendeuren zijn de deurmaat en het aantal deurbladen toch doorslaggevend voor de prijs?

Onkostencontrole: in wezen, ja. Hoe langer het oppervlak dat wordt afgedekt door een schuifdeur met meerdere vleugels, hoe duurder de schuifdeur natuurlijk is.

Maar zoals ik al zei, dat is niet het enige criterium. Zoals gezegd speelt ook het ontwerp van de deur een belangrijke rol in de prijs.

Vraag: Wat zijn de verschillen in het deurloopsysteem?

Kostencontrole-expert: niet elke deur hangt aan hetzelfde loopsysteem. Er zijn drie basisontwerpvarianten:

schuifdeur kosten

Het schoolsysteem is goedgekeurd voor de prijs

 • hangende constructie met een eenvoudige looprail boven de deur
 • Hangende constructie met ketting en geleidepen van bovenaf
 • Vloerlooprails (zogenaamde “staande” schuifdeuren), vaak met een extra geleiderail boven de deur.

Bij de hef-schuifdeuren, die bedoeld zijn voor de buitenruimte (als balkon- of terrasdeur), worden andere speciale loopsystemen toegepast die ook geoptimaliseerd zijn op het gebied van inbraak en thermische beveiliging.

Schuifdeuren in het interieur kunnen voor de muur of in de muur of achter een voormuur lopen. Gipsplaatconstructies of wandpanelen worden meestal gebruikt als voorwand. Beide verhogen natuurlijk de prijs van installatie aanzienlijk. Installatiedozen zijn een iets goedkopere oplossing - dit zijn metalen bouwdozen die in de muur worden ingebouwd en vervolgens worden bekleed.

De kosten kunnen sterk variëren van deur tot deur - in het algemeen kan echter worden aangenomen dat hoe complexer een lopend systeem, hoe duurder het is.

Vraag: Welke vullingen zijn mogelijk - en welke prijsverschillen zijn er?

Kostencontrole-expert: in principe kunnen zeer verschillende materialen worden gebruikt voor de constructie van schuifdeuren:

 • Glas
 • Hout
 • Kunststoffen
 • af en toe ook metaal

ESG-glas is een variant die heel vaak wordt toegepast, zeker voor goedkopere binnenschuifdeuren. In de meeste gevallen kosten houten panelen ongeveer € 100 tot € 200 meer dan een glazen deur met hetzelfde ontwerp als het om massief hout gaat. Bij fineerhout of andere materialen (kunststof) zijn de prijsverschillen meestal niet zo groot.

Bij massief hout zie je vaak een duidelijk prijsverschil als het om de houtsoort gaat: Knoestig grenen en sparren zijn meestal niet duur, hoogwaardige houtsoorten kosten meestal een flinke meerprijs:

HoutsoortenToeslag, voorbeeldig
beuken230 EUR toeslag
Eik260 EUR verkoopprijs
esdoorn-260 EUR toeslag
berk190 EUR toeslag
Amerikaans kersenhout350 EUR toeslag
schuifdeur kosten

Schuifdeuren met houten kozijnen zien en nobel uit

Dit is natuurlijk maar een voorbeeld, maar het geeft de verhouding weer waarin de houtsoort de prijs beïnvloedt, zelfs voor een simpele schuifdeur met een kleine breedte (vleugel).

Voor de behandeling van het houten oppervlak (gelakt, geolied, geborsteld) kan in individuele gevallen tot 100 EUR toeslag worden toegevoegd - maar de toeslagen liggen meestal tussen van 20 EUR tot 30 EUR.

Loopsystemen gemaakt van het juiste hout zijn meestal navenant duur. Hier zijn de prijzen sterk afhankelijk van de individuele versies.

Vraag: Welke extra kosten kunnen er ontstaan ​​voor binnendeuren die we hier niet hebben besproken?

Kostencontrole expert: De kosten voor het deurbeslag en het sluitsysteem zijn nog niet aangepakt: hier kan, afhankelijk van de uitvoering, van ongeveer 20 EUR tot 30 EUR worden verondersteld voor gemiddelde fittingen, echter, hoogwaardige fittingen kunnen gemakkelijk tot 60 EUR of zelfs meer kosten.

Een andere kostenfactor is natuurlijk de installatie. Eenvoudige complete systemen zijn doorgaans zonder veel moeite zelf te plaatsen - maar bij grotere deurbreedtes binnen of bij buitenschuifdeuren moet de montage beslist aan een specialist worden overgelaten.

Vraag: Wat zijn de geschatte kosten voor de installatie?

Kostencontrole expert: De kosten voor het plaatsen van een schuifdeur zijn altijd afhankelijk van de inspanning die nodig is.

Als u eenvoudige binnenschuifdeuren laat plaatsen, moet u doorgaans uitgaan van installatiekosten van rond de € 200, -. Als er extra aanpassingswerkzaamheden aan het metselwerk nodig zijn, beginnen de kosten bij ongeveer € 300 à € 400.

In individuele gevallen kunnen de installatiekosten echter met bijzondere inspanning oplopen tot 1.000 EUR. Hier leest u meer over de installatiekosten.

Tips en trucs

Vooral als het om inbraakbeveiliging gaat, moet u niet besparen: patiodeuren zijn een van de meest populaire doelwitten voor inbrekers omdat ze meestal gemakkelijk te openen zijn. Als de dader hier lang genoeg kan worden gestopt, geeft hij vaak zijn plan op.