Bauhaus: Wat kost het om een ​​sleutel te kopiëren?

Imiteer de prijzen van Bauhaus-sleutels

Een sleutel verliezen is altijd vervelend. Zelfs als u een extra sleutel nodig heeft, betekent dit meestal veel moeite. Gelukkig imiteert Bauhaus het ook heel snel en gemakkelijk. Welke kosten u hiervoor kunt verwachten, kunt u in een gesprek van de kostentracker-expert achterhalen.

Vraag: Wat kost het om een ​​sleutel te kopiëren bij Bauhaus?

Kostentracker-expert: u moet natuurlijk altijd onderscheiden wat voor soort sleutel het is, dus het is moeilijk in algemene termen te zeggen.

Men moet eerst differentiëren:

  • of het een simpele sleutel is
  • of het een sleutel met beveiligingsfuncties is
  • of het een autosleutel is
Imiteer sleutels Bauhaus

Het kopiëren van een eenvoudige sleutel kost bij Bauhaus ongeveer € 5

Met een eenvoudige sleutel zonder beveiligingsfuncties kunt u doorgaans kosten verwachten in de orde van grootte van ongeveer 5 EUR.

Speciale aanbiedingen zijn een uitzondering - het kopiëren van eenvoudige sleutels kost minder dan 5 EUR.

Met de lage prijsgarantie kun je ook gebruik maken van de acties van andere bouwmarkten om de prijs bij Bauhaus te verlagen. Concurrent Toom heeft af en toe een speciale aanbieding voor zijn slotenmaker, waar het kopiëren van een sleutel vaak maar 0,99 euro kost.

Door naar dit aanbod te verwijzen en gebruik te maken van de lage prijsgarantie van Bauhaus, kunt u bij Bauhaus een nog lagere prijs krijgen voor het laten kopiëren van de sleutel dan bij de concurrent.

Sleutel met beveiligingsfuncties

Sleutels met beveiligingskenmerken kunnen alleen worden gekopieerd op vertoon van een geldige beveiligingskaart. De kosten zijn dan hoger dan voor normale sleutels zonder beveiligingskenmerken. Kopiëren is in de meeste gevallen niet direct mogelijk; de bijbehorende vervangende sleutel moet bij Bauhaus worden besteld.

Het kopiëren van dergelijke sleutels kan dan tot ongeveer 30 EUR kosten.

Auto sleutel

Autosleutels voor moderne voertuigen kunnen doorgaans alleen door de voertuigfabrikant zelf worden gekopieerd (via de geautoriseerde werkplaats). De kosten hiervoor kunnen soms oplopen tot ruim 100 euro.

Autosleutels, zelfs die van oudere modellen, worden bij Bauhaus over het algemeen niet gekopieerd.

Sleutels die bij een sluitsysteem horen

Als het gaat om het kopiëren van een sleutel die bij een sluitsysteem hoort, moet u altijd contact opnemen met de fabrikant van het sluitsysteem.

Bij wooncomplexen en huurappartementen is de verhuurder altijd het aanspreekpunt. Bij verlies van de sleutel bestaat het risico van hoge kosten bij verlies van de sleutel: afhankelijk van het sluitsysteem kan het zijn dat u moet betalen voor de vervanging van het gehele systeem. Lees er hier meer over.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We willen een sleutel voor de kelderingang van onze gezinswoning (zonder beveiligingskenmerken) en twee brievenbussleutels laten kopiëren bij Bauhaus.

Op het moment van kopiëren is er geen actueel aanbod bij Bauhaus of bij een andere ijzerhandel.

Postprijs
Kopieer 3 sleutels4,79 EUR x 3=14,37 EUR
totale prijs14.37 EUR

Dit is een kostenvoorbeeld voor een specifiek individueel geval. In andere gevallen kunnen de kosten variëren afhankelijk van het tijdstip van kopiëren en afhankelijk van bepaalde aanbiedingen.

Vraag: Waarvan zijn de kosten van het kopiëren van sleutels bij Bauhaus afhankelijk?

Kopieer de aanbieding van de Bauhaus-sleutel

Aanbiedingen zijn nog steeds van toepassing op enkele sleutels

Kostentracker-expert: relevant hier is:

  • de huidige prijs voor het kopiëren van sleutels
  • of het nu een sleutel is met of zonder beveiligingsfuncties
  • of er momenteel een lager bod is van een andere ijzerhandel (Bauhaus-lage prijsgarantie)

Voor sleutels met beveiligingskenmerken die bij Bauhaus besteld moeten worden, kunnen de kosten variëren.

Vraag: Betaalt de huurder of de verhuurder voor het kopiëren van sleutels?

Kostentracker-expert: dat kun je niet over de hele linie zeggen - het hangt altijd van de situatie af.

De verhuurder is in principe verplicht om de huurder van voldoende sleutels te voorzien - ook hij draagt ​​zelf de kosten.

Mocht je om bijzondere redenen meer sleutels nodig hebben dan normaal, neem dan zeker eerst contact op met de verhuurder. Hij moet er sowieso van op de hoogte worden gebracht, bij verhuizing moeten alle sleutels (ook de gekopieerde sleutels) naar de verhuurder.

Als een sleutel beveiligingskenmerken heeft of zelfs tot een sluitsysteem behoort, heb je sowieso de beveiligingskaart van de verhuurder nodig om de sleutel te kunnen kopiëren.

Bij sleutels die bij sluitsystemen horen, moet de verhuurder een extra sleutel opvragen bij de fabrikant van het sluitsysteem. Dit kan leiden tot hogere kosten dan bij andere sleutels, afhankelijk van het type en de uitvoering van het sluitsysteem.

Wie uiteindelijk de kosten betaalt, hangt altijd af van de reden waarom een ​​andere sleutel nodig is. Als een huurder de sleutel door nalatigheid heeft verloren, moet hij mogelijk ook betalen voor de vervanging van het slot en een hele reeks nieuwe sleutels voor de andere huurders.

U kunt op dit punt meer over dit onderwerp lezen.