Kernhulpdienst: welke kosten moet u berekenen?

belangrijkste kosten voor hulpdiensten

Het kan snel gebeuren dat je jezelf per ongeluk buitensluit, je sleutel verliest of gewoon een oude sleutel in het slot breekt. Zolang dergelijke ongevallen tijdens de normale werkuren overdag gebeuren, kunt u nog steeds een slotenmaker bellen voor hulp. 'S Nachts ben je meestal afhankelijk van de belangrijkste hulpdienst. In ons interview leest u welke kosten er kunnen ontstaan ​​bij de cost tracker experts.

Vraag: Hoe duur wordt het als u de belangrijkste hulpdienst moet bellen?

Kostentracker-expert: in de meeste gevallen is dit moeilijk te voorspellen. In sommige gevallen kunnen de kosten voor de belangrijkste hulpdienst snel extreem hoog worden - veel minder gerenommeerde of winstgevende bedrijven profiteren dan vaak van de acute benarde situatie van mensen.

Terwijl tijdens normale werkuren de kosten voor het heropenen van een gesloten voordeur (d.w.z. als je jezelf per ongeluk "buitensluit") in veel gevallen nauwelijks meer bedragen dan 100 EUR, kunnen zon- en feestdagen dan Er zijn toeslagen van 100% en meer van toepassing.

Als het allemaal gaat om het openen van de deur en er hoeft geen ander werk te worden gedaan, dan is voor rond de 150 EUR, zelfs 's nachts en in het weekend, de bovengrens voor de kosten voor gerenommeerde bedrijven ongeveer bereikt.

belangrijkste kosten voor hulpdiensten

De kosten voor het openen van een deur mogen niet hoger zijn dan 150 €

Als de kosten voor het openen van een deur verder gaan, heeft u waarschijnlijk niet langer te maken met een gerenommeerde zakelijke provider, maar met opzet woeker.

Als er verder werk nodig is, bijvoorbeeld het vervangen van een slot of het openen van een niet meer “gewoon” slot (dit zijn sloten waarvoor geen enkele werkende sleutel meer is), kan het ook extreem duur zijn. Tot op zekere hoogte valt dit ook onder de wet, maar af en toe wordt hier ook woeker toegepast.

Sample kosten

Op zondagavond, toen we thuis kwamen, is de sleutel van onze voordeur afgebroken zodat we het huis niet binnen kunnen. Een deel van de sleutel zit nog vast in het slot en kan niet worden verwijderd. We hebben geen andere keuze dan een belangrijke hulpdienst te bellen.

Postprijs
Reis inclusief 100% zondagstoeslag120 EUR
Materiaalkosten voor een nieuwe slotcilinder85 EUR
Arbeidskosten installatie80 EUR
100% toeslag op arbeidskosten (zondag- en vakantietoeslag)80 EUR
totale prijs360 EUR

De kosten zien er niet zo beheersbaar uit voor alle belangrijke hulpdiensten. Afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden kunnen de kosten in individuele gevallen ook hoger of lager zijn.

Vraag: Wat beïnvloedt uiteindelijk de kosten van de belangrijkste hulpdienst?

belangrijkste kosten voor hulpdiensten

Er kunnen extra kosten zijn voor speciale tijden

Kostentracker-expert: het volgende is hier absoluut belangrijk:

  • wat voor werk de belangrijkste hulpdienst überhaupt moet doen (deur openen, slot veranderen, etc.)
  • Op welk tijdstip en op welke dag van de week wordt de belangrijkste hulpdienst gebeld (toeslagen voor nacht- en weekendoperaties, feestdagen tot 100%)
  • hoe groot de rijafstand is
  • hoe de belangrijkste hulpdienst individueel zijn prijzen berekent

Vraag: Welke mogelijkheden worden door de belangrijkste hulpdiensten vaak gebruikt om meer winst te maken?

Kostentracker-expert: Er is hier veel creativiteit om de maximale winst te halen uit de weinige toepassingen:

  • Te hoge reiskosten
  • onjuiste facturering van de toeslagen
  • het innen van niet-toegestane "bijzondere toeslagen"

Deze drie methoden omvatten de meest voorkomende opties die bijzonder vaak worden gebruikt.

Te hoge reiskosten

De reiskosten moeten in principe op een redelijk niveau zijn, maar er moet altijd rekening worden gehouden met de reisafstand. Vooral wanneer u contact opneemt met de belangrijkste alarmcentrales, kan het vaak gebeuren dat een dienstverlener de bestelling met de langst mogelijke reis ontvangt.

De dienstverlener kan dan zijn reiskosten maximaliseren, al zou er misschien een andere dienstverlener in de directe omgeving zijn geregistreerd, wat aanzienlijk lagere reiskosten zou opleveren.

Daarom moet u, vooral als u met centrale hulpdiensten praat, altijd specifiek vragen waar de serviceprovider vandaan komt en aandringen op een serviceprovider in de buurt. Lukt dat niet, dan kun je beter gewoon een andere hulpverlener bellen.

Overigens is 's nachts en in het weekend een toeslag op de reiskosten (maximaal 100%) toegestaan.

Een kleine tip: neem geen contact op met de belangrijkste hulpdiensten waarvan de naam of bedrijfsnaam begint met "AA" of "AAA". Dit is een populaire truc die door bedrijven wordt gebruikt om op de eerste plaats van de vermeldingen in de bedrijvengidsen te komen - vaak op afgelegen plaatsen om daar vanwege de grote afstand te hoge reiskosten te kunnen rekenen.

Onjuist berekende of ongerechtvaardigde toeslagen

In principe zijn toeslagen tot 100% wettelijk toegestaan ​​- maar alleen op de reis en puur werk. Het simpelweg verhogen van het totaalbedrag van de factuur met 100% toeslag is niet toegestaan.

Afgezien van deze toegestane toeslagen, zijn er geen verdere toeslagen toegestaan: "Directe kosten" of "provisietoeslag" of soortgelijke zaken zijn niet toegestaan ​​in de facturering.

Als u denkt dat een rekening te hoog is, kan niemand u dwingen deze meteen te betalen. Het aandringen op contante betaling is niet legaal; na een beslissing van de rechtbank van Bremen kan het factuurbedrag altijd worden overgemaakt. Bovendien hoeft u buitensporige rekeningen niet direct te betalen - een redelijk bedrag is voldoende, waarna u de rekening in alle rust kunt laten controleren (bijvoorbeeld bij een consumentenbeschermingscentrum). Laat u bovendien nooit onder druk zetten door de hulpdiensten - dan kunt u het beste een buurman halen of de politie bellen.