Retry for a live version

Deze pagina (https://kostentracker.nl/hecke-schenken-kosten) is momenteel offline. Omdat de site van echte Cloudflare's Always Online ™ -technologie wordt gebruikt, kunt u doorgaan met surfen op een momentopname van de site. We blijven op de achtergrond kijken en zodra de site terugkomt, krijg je automatisch de live versie te zien. Always Online ™ wordt mogelijk volgens Cloudflare | Verberg deze waarschuwing

Een heg knippen: welke kosten mag je verwachten?

hedge-snijkosten

Heggen hebben zo hun voordelen: ze zorgen voor schaduw, bieden een zeer goede privacy en bieden ecologisch gezien ook een broedplaats voor vogels. Hiervoor hebben ze echter met regelmatige tussenpozen wat verzorging nodig. De cost tracker-expert legt uit wat het kost om de hedge te snijden.

Vraag: Wat kost het knippen van een heg?

Kostentracker-expert: je kunt niet zeggen dat het over de hele linie altijd afhangt van het soort korting en de prijsstelling van het uitvoerende bedrijf. De lengte van de haag speelt natuurlijk ook een rol in de totale kosten.

Allereerst moet u onderscheid maken tussen:

  • facturering op tijd
  • facturering volgens meterprijs

Beide komen veel voor bij landschapsarchitecten, wat in individuele gevallen goedkoper is, sterk afhankelijk is van de heg en de inspanning die het kost om te snoeien.

Facturering op tijd

hedge-snijkosten

De uurtarieven voor een tuinman zijn minimaal 25 euro

Met op tijd gebaseerde facturering kunt u over het algemeen uurtarieven aannemen die beginnen bij 25 tot 35 EUR per uur, maar dit kan in individuele gevallen ook aanzienlijk hoger zijn.

Niet te vergeten zijn de verwijderingskosten voor het groenafval. Indien het uurtarief wordt aangerekend, zijn de kosten van verwijdering in veel gevallen al inbegrepen, maar verder EUR 40 per m³ tot EUR 50 per m³ aan kosten voor het verwijderen van het maaisel.

Meter prijzen

Bij opladen per meter zijn de kosten afhankelijk van het type snede.

Pure onderhoudssnedes zijn geprijsd op 2,50 EUR per m tot 5 EUR per m, als, aan de andere kant, een vormsnoei wordt gemaakt, de heg ernstig moet worden ingekort of volledig moet worden opgetild, moet u daarbij horen in de meeste gevallen kosten van ongeveer EUR 10 per m tot EUR 20 per m.

De verwijderingskosten worden toegevoegd - ook hier, meestal rond de 40 EUR per m³ tot 50 EUR per m³. Omdat de stortkosten van gemeente tot gemeente kunnen verschillen, kunnen er in individuele gevallen kostenverschillen zijn.

In beide gevallen dient ook rekening te worden gehouden met de reiskosten. Omdat de benodigde gereedschappen en apparatuur en een verwijderingsvoertuig voor het groenafval vervoerd moeten worden, kunnen de reiskosten in individuele gevallen ook meer dan 50 EUR bedragen.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We hebben onze 20 m lange haag, die al een nogal ongelijke hoogte van meer dan 2 m heeft bereikt, door een professional teruggesnoeid tot een uniforme hoogte van 1,50 m en gevormd. Het bedrijf neemt alle diensten volledig over.

Postprijs
Reis- en apparaatkosten55 EUR
Heggenschaar 20 m180 EUR
Verwijderingskosten voor groenafval35 EUR
totale prijs270 EUR

Dit is een voorbeeld van een enkele kosten die alleen van toepassing is op een specifiek individueel geval in een specifiek gebied en op de prestaties van één bedrijf. De kosten kunnen ook in andere gevallen variëren.

Vraag: Waarvan zijn de kosten van het snoeien van een heg afhankelijk?

hedge-snijkosten

Het type en de benodigde tijd zijn bepalend voor de kosten van het snoeien van heggen

Kostentracker-expert: hier in overweging te nemen:

  • wat voor soort snede moet worden gemaakt (zorg gesneden, gevormde snede, sterke bezuinigingen of op de stok)
  • hetzij gefactureerd per meter of per uur
  • hoe lang en hoe hoog de heg is
  • hoe laat het duurt om te snijden
  • welke verwijderingskosten worden gemaakt

Vraag: Wat kost het om een ​​container voor groenafval te bestellen?

Kostentracker-expert: dat hangt altijd af van de respectieve locatie en de opgedragen containerservice.

Voor containers met een grootte van 5 m³ moet u rekening houden met forfaitaire tarieven met kosten van ongeveer 150 EUR tot 250 EUR zonder gewichtsbeperkingen.

Als de berekening is gebaseerd op het gewicht, zijn de leverings- en ophaalkosten per container meestal tussen 80 EUR en 150 EUR, voor verwijdering meestal tussen 35 EUR en 40 EUR per ton, als alternatief wordt het vaak berekend op basis van m³, waarvoor u voor de meeste stortplaatsen ongeveer 25 EUR per m³ tot 40 EUR per m³ moet berekenen.

Vraag: Is het de moeite waard om zelf een heg te knippen?

Kostentracker-expert: een grote factor bij het snoeien van heggen door professionals is natuurlijk de benodigde tijd - en dus de arbeidskosten.

Een goede elektrische heggenschaar is verkrijgbaar voor 50 tot 200 EUR. De meesten van hen hebben voldoende knowhow voor een pure onderhoudsbeurt, zodat u in dit geval meestal de kosten voor de professional kunt besparen.

hedge-snijkosten

Met een beetje vaardigheid kunt u gemakkelijk zelf knipwerkzaamheden uitvoeren

Als het gaat om gevormde sneden of als de heg op een stok wordt gelegd, ziet het er anders uit - als je het niet echt onder de knie hebt, breek je meer dan goed en ziet het eindresultaat er vaak triest uit. In dit geval moet u aan de professional denken en de kosten gewoon accepteren.

Kleine hoeveelheden groenstekken kunnen meestal zonder problemen worden vervoerd, als u een hakmolen heeft (aanschafkosten van ongeveer 100 EUR tot 200 EUR voor eenvoudige maar voldoende apparaten), kunt u gemakkelijk compostmateriaal produceren van de groenstekken en zo besparen op verwijdering kosten. Indien nodig kunnen ook hakselaars gehuurd worden (huurkosten van circa € 50, - tot € 70, - per werkdag), maar als u uw heg vaker snoeit, loont het de moeite deze direct aan te schaffen.

Het opdoen van kennis en technische vaardigheden met betrekking tot schoon vormsnoeiwerk kan zich in de loop der jaren terugbetalen - dit kan in de loop van de jaren veel kosten besparen, mits u voldoende vrije tijd heeft om voor uw eigen heg te zorgen.