Wat kost een bezoek aan de zonnestudio?

solarium prijzen

Als de dagen korter worden, verlangen veel mensen naar zon, warmte en een licht gebruinde vakantiesteen. Een bezoek aan het solarium zorgt hier niet alleen voor, het kan in de eerste plaats zelfs helpen voorkomen dat winterdepressie optreedt. Maar wat kost een bezoek aan de zonnestudio en waar moet je op letten zodat de huid niet beschadigd raakt? De kostentracker-expert weet dit allemaal in een interview.

Wat kost een bezoek aan het solarium?

Kostentracker: helaas kan dit niet consistent worden gekwantificeerd, aangezien elke zonnestudio afzonderlijk berekent. Bovendien is de duur van de behandeling afhankelijk van uw huidtype.

Looptijdkosten
10 minuten5 tot 11 EUR
15 minuten7 tot 13 EUR
20 minuten8-15 EUR

U vindt er ook solariums in vele avonturenzwembaden en thermale baden. Gedetailleerd advies ontbreekt hier echter meestal. De delicate vakantiekleur is iets goedkoper. Acht minuten onder de kunstzon is beschikbaar vanaf drie euro.

Waar moet ik op letten bij het bezoeken van een zonnebank?

Kostentracker: Als u voor het eerst naar de zonnestudio gaat, is het belangrijk dat er een gekwalificeerde specialist aanwezig is. Dit zal je huidtype testen en een stralingsplan opstellen.

solarium prijzen
Onder het solarium moet u oogbescherming dragen.

Je moet je ook concentreren op de volgende punten:

  • Dermatologen bevelen jaarlijks maximaal 50 uur zonneschijn aan. Dit omvat zowel de tijd die u in de natuurlijke zon doorbrengt als kunstmatige straling.
  • Zorg ervoor dat u zich houdt aan de tijden die worden aanbevolen voor uw huidtype.
  • Voorkom zonnebrand.
  • Draag altijd een veiligheidsbril voor uw ogen omdat het uv-licht van de buizen het hoornvlies kan verbranden.
  • Gebruik geen parfums, cosmetica of zonnebrandmiddelen voordat u het solarium bezoekt, aangezien deze huidirritatie en allergieën kunnen veroorzaken.
  • Veeg alle sieraden en het horloge weg.
  • Na het zonnen veel crème op de huid aanbrengen.

Is een solarium voor thuis de prijs waard?

Kostentracker: als u het hele jaar door een lichte bruine kleur wilt en daarom regelmatig naar de zonnestudio gaat, kan een thuissolarium u na verloop van tijd geld besparen. Via het stopcontact thuis worden de lopende kosten binnen redelijke grenzen gehouden. Een zonnebank is echter niet goedkoop in aanschaf. Afhankelijk van het merk moet u tussen 2.000 en 4.500 EUR investeren.

Als alternatief is een zonnige lucht een optie. Deze bestaan ​​uit een bovendeel met UV-buizen of UV-hogedruklampen. Ze kunnen flexibel over een ligstoel, bed en zelfs bank worden geplaatst. Voor een naadloze bruine kleur, draai je gewoon halverwege de behandeltijd om. Met aanschafkosten tussen 1.200 en 2.500 EUR zijn deze apparaten aanzienlijk goedkoper dan een solarium voor thuis.

Heeft u maar een klein appartement, dan is een compact statiefsolarium wellicht geschikt. De apparaten zijn na gebruik op te vouwen en in elke hoek te plaatsen. Je kunt deze kunstmatige zonnen vanaf ongeveer 1.500 EUR. krijgen

Wil je alleen iets goeds doen voor je gezicht en decolleté, dan volstaat een gezichtsbruiner. Met deze apparaten, die beschikbaar zijn vanaf 150 EUR, zorg er dan voor dat de zijkanten van de gezichtsbehandeling worden gebruind. Dit wordt bereikt met modellen die zijwaarts kunnen worden opgevouwen.

Kan ik besparen door een gebruikte zonnebank te kopen?

solarium prijzen
In principe spreekt niets de aanschaf van een gebruikt solarium tegen.

Kostentracker: aangezien solariums voor thuis niet goedkoop zijn, kan het de moeite waard zijn om een ​​tweedehands apparaat aan te schaffen. Een goed onderhouden, technisch nagekeken zonnebank koopt u al vanaf EUR 1.000, -.

U moet er echter voor zorgen dat alle onderdelen van het solarium volledig functioneel zijn. Sommige elementen, zoals de UV-buizen, hebben een beperkte levensduur en prestaties en moeten regelmatig worden vervangen. In het geval van een solarium met 28 buizen kan het nodig zijn om direct na aankoop € 300, - extra te investeren.