Stoffering: wat zijn de kosten?

stoffering kosten

Als beroep lijkt het stofferen bijna uitgestorven - in feite is stoffering nog steeds nodig. Er is vaak vraag naar het vervangen van stoelen, banken en autostoelen. Er bestaat echter vaak onzekerheid over de te verwachten kosten voor dergelijke diensten. In een interview met de kostentracker-expert halen we deze onduidelijkheden weg.

Vraag: Wat kost het werk van een stoffeerder?

Kostentracker-expert: zoals zo vaak het geval is in vakmensen, is de facturering voornamelijk gebaseerd op materiaal en werkuren. De werkuren voor de stoffeerder kosten ongeveer 50 EUR tot 70 EUR, afhankelijk van het bedrijf.

In het beste geval kunnen bekledingsmaterialen ongeveer € 10 tot € 20 per strekkende meter kosten, maar als de kwaliteit van de bekledingsstof redelijk goed is, kunnen de kosten tussen de € 50 en € 80 per lopende meter strong> uitgaan. Zeer hoogwaardige bekledingsmaterialen kunnen bovendien tot wel € 200, - per strekkende meter en meer kosten. De meterbehoefte voor meubelstof kan niet rechtstreeks op de stoel of bank worden gemeten. Vanwege de hoge verspilling is meestal aanzienlijk meer nodig.

stoffering kosten

De werktijden van stoffeerders worden vaak onderschat.

De werktijd die een stoffeerder nodig heeft, wordt vaak onderschat. Voor een stevig gestoffeerde stoel duurt het meestal ruim 4 uur om een ​​nieuwe hoes te verplaatsen, terwijl het verplaatsen van een bank bijna altijd tussen de 15 en 25 uur duurt.
Dit wordt ook weergegeven door ons kostenvoorbeeld hieronder.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Onze oude driezits bank in de woonkamer heeft al een erg versleten bekleding en de bekleding is op sommige plekken al doorgesleten. Omdat het een oud familie-erfstuk is, hebben we een stofferingbedrijf in onze omgeving opdracht gegeven voor de nieuwe stoffering.

Postprijs
Inspectie, selectie van stoffen0 EUR
Ophalen en terugbrengen van de bank55 EUR (vast tarief)
Bekledingsmateriaal - materiaalkosten680 EUR
Renovatie, nieuwe stoffering, vernieuwing van de stoffering885 EUR
Totale kosten om ermee te verhuizen1.620 EUR

De hier getoonde kosten zijn de kosten die een individueel meubelstoffeerbedrijf voor een bepaalde dienst in rekening brengt. De kosten voor ander stoffeerwerk door andere bedrijven kunnen ook variëren afhankelijk van de inspanning.

Vraag: In welke prijsklasse zijn de kosten voor stoffering in de praktijk?

Kostentracker-expert: in de meeste gevallen moet u uitgaan van een uurloon tussen ongeveer 50 EUR tot 60 EUR, bij individuele bedrijven kan het uurtarief iets hoger zijn.

stoffering kosten

De kosten van de bekleding zijn ook afhankelijk van het betreffende bekledingsmateriaal.

Voor meubelstoffen kunnen de prijzen sterk variëren afhankelijk van de gekozen kwaliteit: tussen ongeveer 10 EUR per strekkende meter en meer dan 200 EUR per strekkende meter zijn mogelijk. Meestal loont het de moeite om te kiezen voor hoogwaardige stoffen met een hoge duurzaamheid (slijtvastheid minimaal 15.000 tot 20.000 schuurcycli, mogelijk nog meer bij intensief gebruik). Op deze manier loont het dure werk van de stoffeerder zich op de lange termijn en blijft de zichtbare slijtage decennialang laag.

Overigens hebben stoffen die door autoriteiten in hun kantoren worden gebruikt aanzienlijk hogere waarden - hier zijn meestal tot 200.000 of zelfs 500.000 schuurcycli nodig als duurzaamheidswaarde. Dergelijke stoffen zijn dan meestal duurder.

Zowel de werktijden als het materiaalverbruik zijn voor leken doorgaans moeilijk nauwkeurig in te schatten. In de meeste gevallen kunnen zelfs stoffeerbedrijven pas een redelijk betrouwbare kostenraming geven na het bekijken van het meubelstuk.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor stoffeerwerkzaamheden afhankelijk?

Kostentracker-expert: de sleutel hier is altijd:

  • welk materiaal is gekozen
  • welk werk nodig is (gewoon opnieuw bekleden, de bekleding opknappen, darts maken, decoratieve stiksels, enz.)
  • de hoeveelheid werk die ermee gemoeid is
  • die uurtarieven de respectievelijke schattingen van het stoffeerbedrijf
  • of er extra transportkosten zijn (ophalen en retourneren van het meubelstuk)