Wat kost het om een ​​tatoeage te laten verwijderen?

kosten voor het verwijderen van tatoeages

Met de groeiende populariteit van tatoeages neemt ook het aantal huidtypes dat de drager wil verbergen toe. Lelijke gegraveerde motieven of motieven die niet meer bij uw smaak passen, kunnen met een laser of een andere methode worden verwijderd. Wat de behandeling kost, maken we duidelijk in een uitgebreid gesprek met de kostentracker-expert, die ook veel interessante tips voor je heeft.

Wie zal mijn onbeminde huidskleur verwijderen?

Kostentracker: het verwijderen van een tatoeage wordt niet als een medische, maar als een esthetisch-cosmetische ingreep beschouwd. Dit is ook de reden waarom u de kosten in ieder geval zelf moet dragen. Dit resulteert er ook in dat naast dermatologen, cosmetische studio's of tattoo-artiesten laser- en andere methoden mogen gebruiken voor het verwijderen van tatoeages.

Het is daarom belangrijk dat u zich vooraf goed laat adviseren. Dit geldt met name voor de verwachte behandelingsperiode, wat een merkbaar effect heeft op de prijs.

Wat kost het verwijderen van een tatoeage?

kosten voor het verwijderen van tatoeages
Meestal kost het verwijderen van de tatoeage meer dan de productie.

Kostentracker: helaas kunnen de uitgaven niet gegeneraliseerd worden, aangezien veel factoren een rol spelen bij de afstand. Allereerst kan echter worden gezegd dat het verwijderen van een onbeminde teint aanzienlijk duurder is dan het prikken. U moet ten minste tien keer de vorige tattoo-prijs als vast tarief berekenen.

Wat u te besteden heeft, hangt af van:

  • Hoe groot de tatoeage is.
  • Hoeveel kleuren zijn er gebruikt.
  • Wanneer het motief is gegraveerd of hoe oud het is.

Voor een oppervlakte van ongeveer 20 vierkante centimeter moet je rekening houden met kosten tussen de 80 en 300 EUR.

Welke technieken zijn er?

Kostentracker: er zijn verschillende methoden, elk met voor- en nadelen:

methodemethodevoordeelnadeel
Chirurgisch verwijderenHet getatoeëerde deel van de huid wordt tijdens een operatie verwijderd.De tatoeage is volledig verwijderd.De methode kan alleen worden gebruikt op kleine tatoeages. Bovendien is het niet geschikt voor elk deel van de huid. Na de operatie dient u de wond zeer goed te verzorgen, zodat er geen littekens achterblijven.
Laser verwijderenDe verfdeeltjes worden verwarmd en geëxplodeerd met behulp van fysieke energie-input. Deze worden vervolgens via de lymfe verwijderd.Dit is momenteel de meest voorkomende verwijderingsmethode. De duur van de behandeling is per sessie relatief kort. Er is geen grote wond en in de regel geen littekens. Zwarte tatoeages kunnen bijna altijd worden verwijderd zonder resten achter te laten.Bij gekleurde tatoeages kunnen kleursporen zichtbaar blijven. De oxidatie kan lelijke kleurveranderingen veroorzaken. De uitscheiding via het lymfestelsel is niet altijd probleemloos, aangezien de bijproducten van de kleurstoffen als kankerverwekkend worden aangemerkt. Lasers zijn ook relatief duur. Bij mensen met een donkere huidskleur kunnen zich lichtgekleurde vlekken vormen op het gebied van de tatoeage, die duidelijk afsteken van de rest van de huidskleur.
DermabrasieDe bovenste huidlaag wordt weggeschuurd met een fijne braam of een zandstraalapparaat.Kleurrijke tatoeages kunnen ook gemakkelijk worden verwijderd. De pigmenten worden afgestoten via de korst.Er is een relatief hoog risico op littekens. Omdat dermabrasie niet pijnloos is, moet het meestal op zijn minst plaatselijk worden verdoofd.
diathermieElektrische stroom wordt in de huid geleid, waar het warmte genereert. Dit verbrandt de kleurstof en lost deze op. Daarbij sterft er weefsel af, dat wordt afgestoten door de kleurpigmenten. De huid wordt van binnenuit vernieuwd.Op deze manier kunnen alle kleuren worden verwijderd.Deze procedure laat bijna altijd ernstige littekens achter. Lokale anesthesie is vereist. Genezing is ook pijnlijk en duurt vaak enkele maanden. Daarom wordt diathermie bijna nooit gebruikt.
Chemische peelingDe bovenste lagen van de huid worden opgelost met chemicaliën zodat de kleurdragende laag wordt blootgelegd. De kleurpigmenten worden vervolgens verwijderd.Alle kleuren kunnen worden verwijderd.De genezingsfase is lang en littekens blijven bijna altijd achter. Lokale anesthesie is noodzakelijk. Het omliggende weefsel wordt ook aangetast.

Hoe werkt het verwijderen van lasertatoegeringen?

kosten voor het verwijderen van tatoeages
De bekendste is verwijdering met de lasermethode.

Kostentracker: de lasers zijn vanaf een korte afstand gericht op de onbeminde teint en zenden een zeer intense lichtflits uit. Dit dringt de huid binnen waar het de kleurpigmenten ontmoet. Hoe donkerder deze zijn, des te effectiever kunnen ze in talloze deeltjes worden verbrijzeld. De fragmenten worden via het lymfestelsel afgevoerd. Er blijven echter deeltjes in het lichaam achter, wat problematisch kan zijn aangezien met name oudere verven kankerverwekkende stoffen bevatten.

Het op deze manier verwijderen van grote tatoeages kan leiden tot permanente celbeschadiging. Win daarom voorafgaand aan de behandeling gedetailleerd advies in en weeg het risico zorgvuldig af.

Hoeveel lasersessies zijn er nodig?

Kostentracker: afhankelijk van de intensiteit van de kleuren, de grootte van de tatoeage en de penetratiediepte zijn tussen de vijf en vijftien sessies vereist. Er moeten minimaal vier tot zes weken tussen deze afspraken zitten, zodat de behandelde delen van het lichaam kunnen genezen. Dit betekent dat de behandelperiode zich kan uitstrekken over een jaar.

Wie doet deze behandeling?

kosten voor het verwijderen van tatoeages
De verwijdering dient altijd door en door een specialist te worden uitgevoerd.

Kostentracker: aangezien er ook een risico op littekens bestaat bij laserbehandeling, mag u de tatoeage alleen laten verwijderen door een specialist in esthetische chirurgie of een dermatoloog. Bovendien kunnen de tatoeages kwaadaardige huidveranderingen verbergen die alleen een arts van tevoren kan diagnosticeren.

Kan de laser zeer kleurrijke en grote tatoeages verwijderen?

Kostentracker: kleurrijke en grote tatoeages kunnen niet altijd volledig worden geëlimineerd met de laser. Het is bijzonder moeilijk om de kleuren geel, bruin en paars te vernietigen, waarvan schaduwen bijna altijd behouden blijven.

Wat kost de laserbehandeling?

Kostentracker: het verwijderen van een tatoeage met een laser kan erg duur zijn. Elke sessie kost tussen de 80 en 500 EUR. Dit betekent dat de kosten van een kleine huid die ooit door een onervaren tatoeëerder werd gemaakt voor 50 EUR oplopen tot 1.000 EUR.

kosten voor het verwijderen van tatoeages
Aangenomen kan worden dat de kosten voor het verwijderen van tatoeages in de toekomst duurder kunnen worden.

Behandeling met de laser zal in de toekomst waarschijnlijk aanzienlijk duurder worden. Iedereen die een cursus laserveiligheid heeft gevolgd en een dergelijk apparaat heeft, mag momenteel tatoeages verwijderen. De nieuwe verordening stralingsbescherming treedt eind 2020 in werking. Dan mogen alleen artsen deze procedure aanbieden, wat de kosten aanzienlijk zou moeten verhogen.

Wat werkt dermabrasie?

Kostentracker: bij deze procedure wordt de tatoeage van de huid geschuurd en op deze manier verwijderd. Er worden hoogfrequente slijpapparaten of zandstraalapparaten (microdermabrasie) gebruikt. Voor middelgrote en grote tatoeages is lokale of zelfs algehele anesthesie noodzakelijk. Daarom wordt dermabrasie bijna alleen gebruikt voor kleine motieven. De kosten liggen tussen de 300 en 3.000 EUR, afhankelijk van de grootte van het motief.

Is chemisch pellen geschikt en wat kost het?

Kostentracker: bij deze variant van het verwijderen van tatoeages wordt de huid door chemische middelen gestimuleerd om zichzelf te pellen. Als resultaat wordt de onderliggende dermis, waarin de kleurpigmenten zijn afgezet, blootgelegd. Dit wordt hieronder verder besproken. De verfdeeltjes worden afgespoeld met chemische stoffen of een water- of zandstraal. Omdat dit niet pijnloos is, wordt lokale anesthesie toegepast. Voor grotere tatoeages zijn verschillende behandelingen nodig.

De kosten voor deze procedure bedragen 400 tot 700 EUR per sessie.

Waarom is het zo moeilijk om tatoeages te verwijderen?

Kostentracker: een goede tattoo-artiest gebruikt al zijn kennis zodat een tatoeage een leven lang meegaat en niet opnieuw hoeft te worden bewerkt. Om dit te bereiken worden in water onoplosbare pigmenten in de tweede laag van de huid, de dermis, gebracht. Hier, zoals de wetenschappers van de Aix Université Marseille en het Paris Institute Curie hebben vastgesteld, wordt u vastgehouden door de immuuncellen. Als de cel die het kleurpigment vasthoudt, sterft, wordt deze onmiddellijk "opgegeten" door een nieuwe immuuncel.

kosten voor het verwijderen van tatoeages
In het geval van zeer grote tatoeages kunnen artsen afraden ze te verwijderen.

Artsen raden daarom in ongeveer de helft van alle gevallen af ​​om tatoeages te verwijderen. Dit geldt vooral voor zeer grote tatoeages.

Moet ik voor de behandeling ergens op letten?

Kostentracker: allereerst moet u weten dat het verwijderen van tatoeages, zelfs met een laser, pijnlijker is dan steken.

U dient beslist de volgende gedragsregels in acht te nemen:

  • Vermijd de zon voor en na de behandeling. Dit maakt het gemakkelijker om de tatoeage te verwijderen en voorkomt lelijke kleurverschillen tussen de huidgebieden.
  • Neem contact op met een gekwalificeerd persoon, bij voorkeur een medische professional.
  • Neem de tijd en laat de huid tussen de individuele sessies voldoende lang herstellen.
  • De goedkoopste methode is niet altijd de beste. Als je de onbeminde teint inruilt voor lelijke littekens, kan dit visueel meer storend werken.

Wat is een cover-up?

Kostentracker: de cover-up is een veelgebruikte methode om een ​​slecht gegraveerd of niet langer smaakvol motief te verbergen. Een ervaren tattoo-artiest herwerkt het oude motief en integreert het slim in een nieuw. Dus het is over getatoeëerd.

kosten voor het verwijderen van tatoeages
In een cover-up worden slecht uitgevoerde tatoeages onherkenbaar gemaakt.

Voordat je de huid bedekt, kun je kleine delen van de vorige afbeelding laten laseren, bijvoorbeeld om vooraf een naam of een detail volledig te verwijderen. Overleg met je tattoo-artiest over een cover-up en eventueel noodzakelijke voorbehandeling, die je ook gedetailleerd advies zal geven over de keuze van het motief.

Omdat cover-ups relatief complex zijn vanwege de individuele omstandigheden, kunnen de kosten niet worden gekwantificeerd.