Telefoonaansluiting: wat zijn de kosten?

telefoonaansluitingskosten

Ook al zijn er tegenwoordig tal van mobiele alternatieven, de telefoonverbinding via de vaste Telekom-lijn blijft de beproefde standaard. Van de kostentracker-experts wilden we weten welke kosten er te verwachten zijn voor het opzetten van een dergelijke verbinding en welke alternatieve mogelijkheden er zijn voor telefoon en internet.

Vraag: Wat kost een nieuwe telefoonaansluiting?

Kostentracker expert: Hierbij moet onderscheid gemaakt worden tussen het daadwerkelijk tot stand brengen van een verbinding (bijvoorbeeld bij nieuwbouw) of het registreren van een verbinding met bestaande verbindingslijnen.

Telekom rekent Een enorm tarief van 599,95 EUR aan voor het tot stand brengen van een huisaansluiting, terwijl het opzetten van een intern aansluitpunt (APL) 799,95 EUR kost. Er kan gebruik worden gemaakt van verschillende promoties die tijdelijke kortingen op productiekosten. Voor bestaande Telekom-klanten zijn er bijna altijd kortingen bij het opzetten van een nieuwe, extra aansluiting. Bij het kiezen van bepaalde producten wordt incidenteel een bouwersbonus van maximaal 300 euro toegekend.

telefoonaansluitingskosten


Het wordt beduidend duurder dan ooit een telefoon- en internetverbinding.

Wer zusätzlich zu seinem Telefonanschluss auch besonders schnelles Internet über Glasfaser (FTTH) nutzen möchte, muss in dafür ausgewiesenen Ausbaugebieten bereits mit deutlich höheren Kosten bei der Anschlussherstellung rechnen. In diesem Fall liegen die Anschlusskosten bei minstens 1.600 EUR. In Zonen, die bisher noch nicht als Glasfaser-Ausbaugebiet ausgewiesen wurden, ist ein Anschluss dann oft dennoch möglich – die Anschlusskosten können dann aber bis zu 15.000 EUR und mehr in solchen Gebieten betragen.

Als een bestaande verbinding gewoon aangemeld of opnieuw aangemeld moet worden, zijn de kosten beduidend lager. Hoe hoog de eenmalige kosten zijn, hangt af van het gehanteerde tarief; eenmalige kosten voor de router voor internetverbinding of activeringskosten kunnen worden toegevoegd.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We hebben ons nieuwe pand opgeleverd en hebben Telekom een ​​vaste aansluiting laten opzetten.

Postprijs
Aansluitkosten binnen799,95 EUR
Bonus (bestaande vaste klant bij Telekom)200 EUR korting op productiekosten
Totale kosten ermee599,95 EUR

De verbindingskosten bij Telekom kunnen variëren afhankelijk van de huidige speciale aanbiedingen, andere of verdere kortingen zijn mogelijk ook mogelijk.

Vraag: Wat zijn de kosten voor een telefoonaansluiting?

Kostentracker expert: als er een volledig nieuwe verbinding wordt opgezet, moet er bij Telekom worden uitgegaan van kosten in de range van rond de € 600 tot € 800.

Als u gewoon een verbinding registreert of opnieuw registreert, zijn er verschillende activeringskosten van toepassing, afhankelijk van het tarief en de gebruikte services (bijv.WLAN-router).

FTTH-internetverbindingen (glasvezelverbinding) kosten minstens 1.600 EUR, in niet-uitbreidingsgebieden mogelijk tot tien keer dit bedrag.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor een telefoonaansluiting afhankelijk?

Kostentracker expert: de sleutel hier is:

  • of de verbinding wordt aangevraagd bij Telekom of bij alternatieve operatoren (bijv. triple play via kabel of satelliet)
  • welke aansluitvereisten er ter plaatse zijn
  • welke bonussen in individuele gevallen bij Telekom kunnen worden ingezet
  • welke producten worden later bij Telekom gebruikt (extra kortingen op de productiekosten van de aansluiting mogelijk)
  • of een bijzonder snelle internetverbinding via glasvezel (FTTH) gewenst is

Voordat u een aansluiting aanvraagt, dient u zeker de bestaande mogelijkheden na te kijken, ook bij de kabelnetwerkoperatoren en de satellietoperatoren, en zowel de aansluitkosten als de lopende kosten te vergelijken. De Telekom-verbinding hoeft niet altijd de goedkoopste optie te zijn, afhankelijk van uw eigen behoeften.

Vraag: Welke alternatieven zijn er voor de vaste Telekom-aansluiting?

telefoonaansluitingskosten


De kosten voor een telefoonverbinding zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker expert: Festnetztelefonie und Internet lassen sich auch bei anderen Anbietern nutzen – etwa bei Anbietern für Kabel- oder Satellitenfernsehen (sogenanntes „Triple Play“).

De installatiekosten voor aansluitingen zijn dan vaak voordeliger dan voor de vaste netwerkaansluiting van Telekom. Wil je toch gebruik maken van kabel tv, dan bespaar je twee keer op de installatiekosten.

Vaste telefonie en internet zijn nu ook mogelijk via satelliet, en dergelijke verbindingen werken ook in gebieden met zeer trage internetverbindingen. Ze zijn dan vaak beduidend sneller dan het internet dat Telekom aanbiedt. De kosten voor de benodigde hardware zijn echter soms wat hoger.