RVS buis in de schoorsteen trekken: wat zijn de kosten?

schoorsteen-rvs-buis-opname-in-kosten

Roestvrijstalen buizen in de schoorsteen trekken biedt een oplossing voor een hele reeks problemen: of het nu gaat om het renoveren van een schoorsteen die geplaagd wordt door slijtage of een roetde schoorsteen, of dat de binnendiameter van de schoorsteen simpelweg aangepast moet worden. verminderd vanwege de overgang naar een lagetemperatuurketel moet om voldoende trekkracht te garanderen. Van de cost tracker wilden we weten wat de kosten zijn om een ​​RVS pijp in de schoorsteen te trekken.

Vraag: Wat kost het om een ​​RVS pijp de schoorsteen in te trekken?

Kostentracker expert: De kosten zijn uiteraard altijd afhankelijk van de benodigde buisdiameter en de gegeven schoorsteenlengte.

schoorsteen-rvs-buis-opname-in-kosten
In sommige gevallen kunt u de buis zelf naar binnen trekken.

Indien nodig kunt u de RVS buis ook zelf naar binnen trekken. Kits met alle benodigde accessoires (lengte-elementen, testopening, condensbak, putdeksel, afstandhouder, T-stuk) zijn beschikbaar vanaf ongeveer 150 EUR. Afhankelijk van de gekozen materiaaldikte van de roestvrijstalen buizen en de vereiste lengte en diameter van het systeem, kan dit ook navenant duurder zijn en tot drie keer zoveel kosten.

Zowel de montage van de losse onderdelen als het laten zakken van de RVS buis in de gemetselde schoorsteen kan met een beetje vakmanschap zelf worden gedaan.

Renovatie door het gespecialiseerde bedrijf

schoorsteen-rvs-buis-opname-in-kosten
Er kunnen ook kosten zijn voor steigers.

Als de roestvrijstalen buis door een gespecialiseerd bedrijf in de schoorsteen moet worden getrokken, kunnen iets hogere materiaalkosten worden verwacht. Voor de installatie kunt u ongeveer ongeveer 70 EUR tot 100 EUR per m schoorsteenhoogte berekenen. Indien steigers nodig zijn, worden de kosten verhoogd met de steigerkosten (ca. 6 EUR per m² tot 12 EUR per m² steigerveloppervlak). Vanwege de hogere inspanning zijn iets hogere installatiekosten te verwachten.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We willen eindelijk onze doorweekte schoorsteen renoveren. Hiervoor bestellen wij een compleet renovatiesysteem met een nominale diameter van 180 mm en een lengte van 4,5 m bij een vakhandelaar en plaatsen vervolgens zelf onze schoorsteenrenovatie. We kiezen voor een stabiele materiaaldikte van 0,6 mm.

We hebben de installatie van tevoren met de verantwoordelijke schoorsteenveger besproken en samen met hem gepland, zodat er later geen problemen zouden zijn met de noodzakelijke acceptatie.

Postprijs
Schoorsteenrenovatieset, DN 180, lengte 4,5 m, materiaaldikte 0,6 mm338,40 EUR
Verzenden39 EUR
Goedkeuring door de schoorsteenveger (tegen betaling)70 EUR
Totale kosten van schoorsteenrenovatie ermee447,40 EUR

Bij plaatsing door een gespecialiseerd bedrijf zijn beduidend hogere kosten te verwachten, in dit geval zouden tot circa € 500 aan arbeidskosten kunnen worden toegevoegd, eventueel ook extra steigerkosten.

Vraag: Wat zijn de kosten voor een schoorsteenrenovatie met het inbrengen van een RVS buis?

schoorsteen-rvs-buis-opname-in-kosten
De kosten zijn grotendeels gebaseerd op de diameter van de RVS buis.

Kostentracker expert: De kosten zijn altijd gebaseerd op de diameter van de RVS buis, de benodigde accessoires en de lengte van de schoorsteen en verschillen dus van geval tot geval.

Terwijl u voor een schoorsteenlengte van 3,5 m 150 tot 400 EUR moet berekenen, afhankelijk van de materiaaldikte en de buisdiameter, liggen de kosten voor de roestvrijstalen buis en de accessoires (complete set) tussen Verplaats ongeveer 250 EUR en 650 EUR, afhankelijk van de geselecteerde materiaaldikte en de vereiste buisdiameter.

De vereiste buisdiameter kan alleen worden bepaald door een professionele schoorsteenberekening door de schoorsteenveger.

Als het werk door een gespecialiseerd bedrijf wordt uitgevoerd, moet rekening worden gehouden met bijkomende arbeidskosten van ongeveer 70 à 100 EUR per m schoorsteenlengte. Steigerkosten kunnen worden toegevoegd. Indien de betreffende schoorsteen aan de buitenzijde gerenoveerd moet worden (bouwvalligheid), dienen deze kosten ook doorgerekend te worden.

Vraag: Waarvan zijn de kosten van het intrekken van een RVS buis afhankelijk?

schoorsteen-rvs-buis-opname-in-kosten
De kosten van een RVS buis zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: relevant hier is:

  • de buisdiameter (resultaten van de professionele schoorsteenberekening)
  • de vereiste pijplengte
  • de geselecteerde materiaaldikte (meestal tussen 0,5 mm en 1 mm mogelijk)
  • het type en aantal benodigde accessoires in individuele gevallen (putdeksel, condensaatafvoer, T-stuk, inspectie-opening, etc.)
  • de arbeidskosten voor installatie door een gespecialiseerd bedrijf
  • eventuele gemaakte steigerkosten
  • indien nodig kosten voor de structurele renovatie van de gemetselde schoorsteen