Tuinhuis laten bouwen - welke kosten moet u berekenen?

tuin-huis-bouwkosten

Niet iedereen heeft voldoende handvaardigheid of genoeg tijd en vrije tijd om helemaal zelf een tuinhuis te bouwen. Zeker bij middelgrote tot grote tuinhuizen kan dit ook aanzienlijke kosten met zich meebrengen.

Vraag: Wat kost het om een ​​tuinhuisje te laten bouwen?

Kostentracker-expert: dat hangt natuurlijk af van het tuinhuis zelf, de grootte en het exacte ontwerp. Daarnaast speelt ook de complexiteit van de constructie een rol, en welke speciale apparatuur er ook moet worden geïnstalleerd.

Er zijn in principe twee manieren om een ​​tuinhuisje te laten bouwen:

  • van de aanbieder van wie u het tuinhuis heeft gekocht
  • van een gratis installatiedienstverlener

Instelling door de provider (extra boekbare speciale service)

tuin-huis-bouwkosten
Soms zijn er ook vaste tarieven voor de constructie.

Leveranciers hanteren vaak forfaitaire prijzen, afhankelijk van de modelcategorie. Voor levering en plaatsing van een specifiek tuinhuis is dan altijd een bepaald installatiekostenvergoeding vereist. Overigens biedt niet elke aanbieder ook een aanvullende plaatsingsdienst aan - en dat de aanleg van een geschikte fundering, ondanks de geboekte installatieservice, vaak nog op voorhand door de opdrachtgever moet worden uitgevoerd.

Voor sommige installatiediensten moet een stroomaansluiting ook direct op de installatielocatie beschikbaar zijn, de kit moet zich al direct op de installatielocatie bevinden, omdat anders extra dure transportkosten (vaak 50 euro per persoon per uur, vaak zelfs meer) kunnen worden gemaakt.

Dergelijke forfaitaire bouwkosten kunnen voor kleine tot middelgrote tuinhuizen vaak tussen de 600 EUR en 1.500 EUR liggen.

Constructie door onafhankelijke montagebedrijven

Installatiedienstverleners bieden vaak een echte volledige service, inclusief de fabricage van funderingen. De kosten zijn altijd gebaseerd op de individuele inspanning - die vaak heel anders kan zijn van tuinhuis tot tuinhuis.

tuin-huis-bouwkosten
Meestal moet u rekening houden met kosten van ongeveer een derde van de aanschafprijs.

Als (zeer grove) richtlijn kun je in deze gevallen over het algemeen ongeveer een derde van de aankoopprijs schatten. In veel gevallen kan dit echter ook beduidend hoger of lager zijn, altijd afhankelijk van welke speciale installatiediensten (bijv. Extra installatie van een stroomaansluiting, installatie van speciale accessoires of aanleg van een extra houten terras, etc.) je wilt gebruiken in het individuele geval.

Sample kosten

Wij hebben door de aanbieder twee tuinhuizen laten bouwen, een middelgrote met een vloeroppervlak van 3,70 mx 2,50 m en een klein Zweeds huisje met een vloeroppervlak van 2,5 mx 2,5 m. Onze buurman heeft een veel grotere schuifdeurwoning besteld van 7,44 mx 2,95 m inclusief een overdekt terras met lessenaarsdak, die de aanbieder ook kan bouwen.

Type huisOpstartkosten
middelgroot tuinhuis, montagekosten829 EUR
Schwedenhäuschen bouw forfaitair bedrag649 EUR
Schuifdeur huis montage vast tarief1.279 EUR

De hier getoonde kosten hebben alleen betrekking op de forfaitaire kosten van een specifieke aanbieder voor een setup binnen Duitsland. Afhankelijk van de vereiste speciale services en de prijs van de provider, kunnen de kosten variëren.

In ons voorbeeld moet je zelf voor een geschikte fundering zorgen en moet er op de opstellingslocatie een stroomaansluiting voor de bouw aanwezig zijn.

Vraag: Waar zijn de bouwkosten van een tuinhuis van afhankelijk?

tuin-huis-bouwkosten
De kosten voor de aanleg zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: relevant hier is:

  • hoe groot het zomerhuis is
  • welke constructie is bedoeld voor het tuinhuis
  • welke individuele bouwinspanning er is
  • of de constructie rechtstreeks door de aanbieder of door een gratis dienstverlener wordt uitgevoerd
  • of er ook een fundering wordt gebouwd of dat er extra kosten zijn voor de aanleg van een fundering
  • van welke bijzondere voorzieningen nog gebruik mag worden gemaakt (bijv. aanleg van een stroomaansluiting in het tuinhuis, plaatsing van goten, etc.)

Als u zelf uw fundering moet bouwen, kunnen de kosten aanzienlijk variëren. U kunt hier op dit punt meer over vinden.

Vergeet niet de bijkomende kosten mee te rekenen zoals de kosten voor de bouwvergunning en voor het aanleggen van paden naar het tuinhuis.