Opnieuw stofferen van de bank: welke kosten zijn te verwachten

herbekleding van de bank

Banken zijn niet altijd alleen wegwerp- en ruilartikelen: voor veel hoogwaardige lievelingsstukken en vooral voor oude erfstukken is het opknappen en opnieuw stofferen door een specialist de moeite waard. We wilden van de experts op het gebied van kostentracker weten welke kosten je moet verwachten als je een bank inlevert om opnieuw te bekleden en wanneer deze kosten de moeite waard zijn.

Vraag: Wat kost het om een ​​bank opnieuw te bekleden?

Kostentracker expert: Als u banken naar de stoffeerder brengt, moet u zeker voorbereid zijn op hoge tot zeer hoge kosten. Dit heeft te maken met het feit dat het aanbrengen van een nieuwe bekleding en vooral het opknappen van de stoffering veel werk voor de stoffeerder betekent.

Ondanks de ietwat gematigde uurtarieven die de meeste stoffeerders aanrekenen (gebruikelijk is ongeveer 50 EURO per uur tot 70 EURO per uur bij de meeste bedrijven), kunnen de betrokken werkzaamheden leiden tot hoge totale kosten: zelfs een die dat niet is te omslachtig herzien Een driezitsbank vergt minimaal 15 tot 20 uur werk van de stoffeerder.

herbekleding van de bank


De bekleding van antiek kan erg duur zijn.

Dementsprechend sind für das Neupolstern eines Sofas durch den Fachmann in den allermeisten Fällen ongeveer 800 tot 1.000 euro zu veranschlagen. Bei schwierig aufzuarbeitenden Stücken, bei einer größeren Anzahl von Polsterschichten, die aufgearbeitet werden muss und besonders bei Antiquitäten kann das noch viel mehr sein. Ist der Aufwand entsprechend hoch, können durchaus auch Kosten von € 2.000 tot € 3.000 anfallen.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

In onze woonkamer staat een oude driezitsbank in onze woonkamer die al generaties lang in de familie is. Aangezien de bekleding al doorgesleten is en de hoes al duidelijke gebruikssporen vertoont, laten we de stoffeerder deze reviseren. Onze bank heeft een ouder ontwerp, enkele pijlen en decoratieve elementen die getrouw moeten worden gereproduceerd. Ook kiezen we voor een hoogwaardige meubelstof.

Postprijs
Materiaalkosten (meubelstof, meubelstof)660 EUR
arbeidskosten920 EUR
Transportkosten (ophalen en terugbrengen)55 EUR
Totale kosten om ermee te werken1.635 EUR

De kosten voor het opnieuw stofferen van andere meubelstukken kunnen - afhankelijk van de gekozen stoffering en bekledingsmaterialen en de werkdruk voor de stoffeerder - ook leiden tot hogere of lagere kosten. De prijzen bij andere stoffeerbedrijven kunnen ook variëren.

Vraag: Wat zijn de kosten voor nieuwe bekleding?

Kostentracker expert: de kosten zijn altijd sterk gebaseerd op de individuele inspanning die nodig is om opnieuw te stofferen. In het geval van een bank die niet al te moeilijk te stofferen is, moet de stoffeerder minimaal 15 uur werken; voor complexer werk kan dit aanzienlijk meer zijn.

De werktijd veroorzaakt al kosten van minimaal € 700 tot € 800. Daarnaast zijn er de materiaalkosten voor het bekledingsmateriaal en de bekledingsstof.

Als u een meubelstof van redelijk hoge kwaliteit kiest, moet u minstens 70 EUR per meter rekenen. Afhankelijk van de vorm en het ontwerp van de bank kan er veel stof nodig zijn, omdat het stofpatroon ook op de juiste manier moet worden aangebracht en er dus veel afval kan ontstaan.

Bereken daarom in ieder geval de totale kosten van € 800, - tot € 1.000, -. Dit is natuurlijk alleen de moeite waard voor items met een overeenkomstig materiaal of, indien nodig, ideale waarde (bijv. Erfstuk, antiek, verzamelobject).

Vraag: Waarvan zijn de kosten van het opnieuw bekleden van een bank afhankelijk?

herbekleding van de bank


De kosten van stoffering zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker expert: Maßgeblich ist hier:

  • De werkdruk voor de stoffeerder (reken minimaal 15 uur)
  • de kosten voor de gekozen bekledingsstof (vanaf circa € 70, - per strekkende meter)
  • de kosten van de benodigde bekledingsmaterialen
  • indien van toepassing de transportkosten van de bank (ophalen en afleveren na oplevering)

Sommige meubelstoffeerbedrijven rekenen geen transportkosten, maar rekenen het transport alleen als werktijd aan. Veel stoffeerbedrijven rekenen geen kosten voor een inspectie ter plaatse en het indienen van een specifieke kostenraming.

Vraag: Wat kost het om zelf een bank te bekleden?

Kostentracker expert: Vanwege de hoge werkdruk zijn 50% tot 70% van de totale kosten voor de stoffeerder arbeidskosten. U bespaart uzelf deze kosten zeker als u de oude bank zelf bekleedt. Men moet niet onderschatten hoeveel vaardigheid en specialistische kennis nodig is voor een redelijk acceptabel resultaat. Stofferen is best moeilijk.

Als u zelf stoffeert en dezelfde materialen gebruikt als de stoffeerder, zou u ongeveer 30% tot 50% van de kosten kunnen inschatten die de stoffeerder schat. Voor uw eigen werk kunt u echter meestal wat materiaal besparen.

herbekleding van de bank


Stof voor de omslag is verkrijgbaar tegen een redelijke prijs.

Bezugsstoffe bekommt man bereits ab rund 10 EUR pro m, für eine einigermaßen gute und haltbare Qualität sollte man jedoch mit 50 EUR per lopende meter naar boven rechnen. Ein gutes Maß für die Haltbarkeit und Abriebfestigkeit eines Stoffs ist dabei sein Martindale-Wert. Unter 15.000 bis 20.000 Martindale sollte der verwendete Stoff möglichst nicht liegen, außer man will bald wieder neu beziehen.

PUR kan worden gebruikt om versleten bekleding weer in vorm te brengen. Het materiaal is relatief goedkoop, samen met de nodige vulling kun je al rekenen vanaf ongeveer 40 EUR per m². Reken dan voor een wat hogere kwaliteit en veerkrachtig koudschuim vanaf ongeveer 50 EUR per m². Beide materialen zijn direct op maat te bestellen.

Er zijn ook materiaalwaarden voor het bekledingsmateriaal die niet mogen worden onderschreden: Een dichtheid van het materiaal, meestal gegeven als RG, van 35 - 40 vertegenwoordigt een bepaalde minimumvereiste voor een solide bekledingsresultaat. SH) is niet lager dan 5,0.