Veiligheidsslot voor de deur van het appartement: welke kosten mag u verwachten?

veiligheidsslot-appartement-deur-kosten

Inbraken in appartementen die plaatsvinden via de woningdeur komen relatief vaak voor. Het vertegenwoordigt het belangrijkste zwakke punt en wordt in bijna de helft van de gevallen uitgebuit. Het is dus logisch om uit voorzorg het slot op de woningdeur te laten vervangen door een veiligheidsslot. Wij wilden van de cost tracker experts weten welke kosten er te verwachten zijn voor zo'n veiligheidsslot en wat er voor de vervanging betaald moet worden door de professional.

Vraag: Wat kosten veiligheidssloten en wat zijn de kosten om ze te vervangen?

Kostentracker expert: in tegenstelling tot sloten, die worden aanbevolen voor de voordeuren van eengezinswoningen, kunnen de veiligheidseisen voor appartementsdeuren iets lager zijn. De toegang via de voordeur van een appartementengebouw is al beperkt en binnen het huis is het tijdvenster voor een inbreker om een ​​appartementsdeur open te wrikken aanzienlijk korter dan bij de voordeur of de zijdeur van een eengezinswoning, waar daders kunnen werken lang ongestoord.

veiligheidsslot-appartement-deur-kosten


Het minimum reistarief voor deursloten is niveau 2.

Die sinnvollen Mindestanforderungen bei Wohnungstüren für den Schließzylinder liegen damit bei Sicherheitsstufe 2. Für solche Sicherheitsschlösser muss man meist mit Kosten tussen ongeveer € 30 en € 70 rechnen.

Als u aan de veilige kant wilt zijn, kunt u ook een slot van beveiligingsniveau 3 gebruiken, dat veel steviger is. Voor dergelijke slotcilinders kunt u rekenen op kosten tussen ongeveer 60 EUR en 120 EUR.

Daarnaast zijn er de werkzaamheden die nodig zijn om het slot te laten vervangen door een gespecialiseerd bedrijf. De arbeidskosten liggen in de meeste gevallen tussen ongeveer 50 EUR en 100 EUR, plus reiskosten, die meestal tussen ongeveer 40 EUR en 60 EUR liggen.

Het wordt natuurlijk beduidend duurder als de vervanging 's nachts en in het weekend door een hulpdienst wordt uitgevoerd of het betreffende slot niet meer bereikbaar is, d.w.z. er blijft geen enkele werkende sleutel over. Om veiligheidsredenen is dit bij vervanging meestal niet het geval.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Wij willen de beveiliging van onze appartementdeur upgraden en laten daarom een ​​slotenmaker een nieuwe, gecertificeerde veiligheidscilinder installeren.

Postprijs
Routebeschrijving42 EUR
Veiligheidsslotcilinder, veiligheidsniveau 386 EUR
Installatiekosten75 EUR
Totaal slot met installatie erbij203 EUR

De kosten voor zeer hoogwaardige veiligheidsslotcilinders kunnen mogelijk ook tot 50% hoger zijn, waardoor ook dan hogere totale kosten voor de inwisseling te verwachten zijn.

Vraag: Wat zijn de kosten voor een veiligheidsslot voor de deur van het appartement?

Kostentracker expert: in het algemeen, d.w.z. inclusief de vervangingskosten, moet u meestal beginnen bij 150 tot 250 EUR. Degenen die hoge tot zeer hoge beveiliging waarderen, kunnen tot 300 EUR uitgeven aan hun veiligheidsslot op de deur van het appartement. Maar dit is zeker niet in alle gevallen nodig. Hiervan zijn ongeveer 30 EUR tot 120 EUR de kosten voor het slot, voor de vervanging door het gespecialiseerde bedrijf inclusief reiskosten tussen ongeveer 90 EUR en 160 EUR.

Als een slot niet begaanbaar is en daarom moet worden vervangen, kunnen ruwweg twee keer de arbeidskosten ( ongeveer 100 EURO tot 200 EURO) worden verwacht, afhankelijk van de inspanning.

Voor openingen door de hulpdienst buiten de normale werktijden kunnen aanzienlijke toeslagen in rekening worden gebracht. Afhankelijk van waar de hulpverlener vandaan komt, kan de reis aanzienlijk duurder zijn. Ook voor bedrijven in de omgeving kan een toeslag van maximaal 100% op reiskosten nodig zijn, en ook voor arbeidskosten is tot 100% toeslag toegestaan ​​en gebruikelijk. Als de vervanging niet echt direct hoeft te gebeuren, moet dit om kostenredenen worden vermeden.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor het installeren van een veiligheidsslot in de woningdeur afhankelijk?

veiligheidsslot-appartement-deur-kosten


Hij zijn hoge kosten voor de installatie van een veiligheidsslot.

Kostentracker expert: Maßgeblich sind hier:

  • de kosten voor de sluitcilinder (ook afhankelijk van het beveiligingsniveau)
  • de kosten voor installatie door de slotenmaker
  • de reiskosten die het slotenmakersbedrijf vereist
  • indien nodig kosten voor extra werkzaamheden (bijv. sluis aanzetten)

Vraag: Kan de sluitcilinder van een sluitsysteem ook worden vervangen?

Kostentracker expert: in de context van een sluitsysteem zijn de individuele sluitcilinders die in het systeem zijn geïnstalleerd over het algemeen gelijkwaardig. Als u een sluitcilinder met een hoger beveiligingsniveau wilt installeren, die nog deel uitmaakt van het bestaande sluitsysteem, is dit meestal moeilijk. Het inbouwen van een losse cilinder die onafhankelijk is van het sluitsysteem (waarvoor een aparte sleutel nodig is) is natuurlijk altijd mogelijk.

Vraag: Is de installatie van een veiligheidscilinder voldoende?

Kostentracker expert: Een kwalitatief betere en veiligere sluitcilinder is slechts één aspect van deurbeveiliging: u moet altijd rekening houden met toegangsdeuren met hun veiligheidskenmerken als een geheel. Als de deur zelf grote zwakke punten heeft die het gemakkelijker maken om open te wrikken (bijv. Zwakke punten in de deurscharnieren), heeft het eenvoudigweg vervangen van de sluitcilinder uiteindelijk weinig zin. In dergelijke gevallen zou het logischer zijn om de hele deur van het appartement te vervangen door een model van hogere kwaliteit om een ​​echte veiligheidswinst te behalen.