Wespen laten verwijderen door de verdelger: wat zijn de kosten?

Kammerjaeger-wesp-kosten

Een wespennest ziet er vaak alleen visueel bedreigend uit - het is ook niet helemaal ongevaarlijk als het op ongunstige plaatsen hangt. Professionele ongediertebestrijders zijn het juiste aanspreekpunt voor verwijdering. In ons interview bespreken we met de cost tracker de te verwachten kosten bij het verwijderen of verplaatsen van een wespennest.

Vraag: Wat kost het om een ​​professionele ongediertebestrijder een wespennest te laten ruimen?

Kostentracker-expert: de kosten zijn afhankelijk van of het wespennest eenvoudigweg wordt verwijderd of volledig wordt verplaatst.

Kammerjaeger-wesp-kosten

Voor het verwijderen van wespennesten zijn er meestal vaste tarieven.

Voor een verwijdering hebben veel ongediertebestrijdingsbedrijven vaste tarieven die in zo'n geval worden gehanteerd. Deze forfaitaire tarieven voor het verwijderen van het wespennest liggen meestal tussen de 50 EUR en 100 EUR .

Voor opdrachten die 's avonds en in het weekend plaatsvinden kunnen toeslagen gelden.

Het verplaatsen van een wespennest is veel complexer en kan tot EUR 200 kosten. In dit geval moet de verwijdering zeer zorgvuldig gebeuren; de hogere kosten voor de ongediertebestrijder verhogen ook de prijs.

Allereerst een voorbeeld van kosten.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We vinden een wespennest boven ons terras. Omdat we jonge kinderen in huis hebben, aarzelen we niet om de ongediertebestrijder te bellen en ze het nest te laten verwijderen.

Postprijs
Reiskosten0 EUR (inbegrepen in het pakket)
Wespennest verwijderen (forfaitair)70 EUR
Totale kosten ermee70 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op het verwijderen van een wespennest door een specifieke verdelger. De kosten kunnen variëren met andere ongediertebestrijders.

Vraag: Wat is de prijsklasse voor het verwijderen van een wespennest door de plaagdierbestrijder?

Kostentracker-expert: hier kunt u ruwweg uitgaan van kosten tussen ongeveer 50 EUR en 200 EUR. Indien nodig kunnen ook reiskosten en weekendtoeslagen worden toegevoegd.

Je kunt ongeveer 50 tot 100 EUR verwachten voor het louter verwijderen van het nest, maar als het nest verplaatst moet worden, kost het tot 200 EUR. Bij een bijzonder omslachtige verwijdering van het nest kunnen de kosten in individuele gevallen zelfs hoger zijn.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor het verwijderen van een wespennest afhankelijk?

Kammerjaeger-wesp-kosten

Als het nest moet worden verplaatst, zijn de kosten hoger.

Kostentracker-expert: relevant hier is:

  • of het eigenlijk een boswespen is
  • of het nest een acuut gevaar oplevert
  • of het nest wordt verwijderd of verplaatst
  • of de verhuizing 's avonds of in het weekend moet gebeuren
  • de prijsstelling van de aangestelde ongediertebestrijder

Vraag: Wat bepaalt of het wordt verplaatst of verwijderd en vernietigd?

Kostentracker-expert: in feite vormen slechts enkele soorten wespen een bedreiging voor de mens. Daarentegen zijn veel soorten wespen onschadelijk.

Omdat de Duitse natuurbeschermingswet het verstoren van de ontwikkeling van wilde dieren verbiedt, mogen alleen wespen worden gedood die daadwerkelijk bedreigend zijn voor de mens. Dit geldt alleen als het nest op zijn specifieke locatie daadwerkelijk een bedreiging vormt. Alle onschadelijke wespensoorten moeten worden verplaatst.

In veel gevallen is het voor leken echter niet duidelijk of de wespen gevaarlijk of relatief onschadelijk zijn. Om deze reden dient u altijd de ongediertebestrijder te bellen.

Kammerjaeger-wesp-kosten

Je mag wespennesten niet zelf verwijderen.

Pogingen om zelf een wespennest te verwijderen, uit te roken of te bestrijden met speciaal wespschuim, worden in het beste geval pijnlijk, in het ergste geval wordt het echt gevaarlijk, ook voor de mensen om je heen. U mag niet proberen om het zelf te verwijderen als u niet over de juiste ervaring en geschikte beschermingsmiddelen beschikt.

In het late najaar kun je wespennesten natuurlijk zonder problemen zelf verwijderen - tegen die tijd zijn de wespen al dood en is het nest leeg.

Vraag: Kunt u niet gewoon de brandweer bellen?

Kostentracker-expert: nr. De brandweer grijpt alleen in als er daadwerkelijk ernstig dreigend gevaar is in de openbare ruimte.

Kortom, de juiste contactpersoon is altijd de ongediertebestrijder. De meeste bedrijven hebben ook hulpdiensten en zijn 24 uur per dag beschikbaar.

In uitzonderlijke gevallen is de brandweer alleen bereikbaar bij ernstige dreiging, lopen mensen een groot risico en is er geen ongediertebestrijder tijdig beschikbaar. Dit zal echter slechts zelden of nooit het geval zijn.