Het werk van de verhuizers: wat zijn de kosten?

meubelverpakker kosten

Als u wilt verhuizen, bestelt u vaak de verhuizers voor het transport - zeker bij tal van meubels en voorwerpen in het huishouden en veel zware meubels kunt u deze meestal alleen met veel moeite zelf vervoeren. Het onderwerp van ons interview met de cost tracker expert is welke kosten verwacht kunnen worden voor het werk van een verhuisbedrijf en waar de hoogte van de kosten van afhangt.

Vraag: Wat kost het werk van de verhuizers?

Cost tracker expert: de kosten voor een verhuizing zijn uiteraard afhankelijk van de diensten die de verhuizer te bieden heeft: vooraf afbreken van het meubilair, het herbouwen van het meubilair op de verhuislocatie, of het gewoon vervoeren voorzien meubels en items die al zijn ingepakt. Daarnaast spelen ook de transportafstand en vooral de hoeveelheid te vervoeren meubilair een rol in de kosten.

meubelverpakker kosten

Hoe meer de verhuizers zelf moeten inpakken, hoe duurder de hele verhuizing zal zijn.

Voor kleinere verhuizingen (kleine appartementen) in de directe omgeving moet u rekening houden met minimaal 500 EUR, voor grote 3-kamerappartementen of 4-kamerappartementen minimaal 1.000 EUR strong> verwacht. Als er veel meubels en voorwerpen vervoerd moeten worden en er ook speciale diensten nodig zijn (montage en demontage van de meubels, inpakken van de dingen, transport naar hogere verdiepingen, etc.), kan dit al snel twee keer zoveel kosten.

Allereerst een voorbeeld van kosten.

Sample kosten

Wij willen verhuizen naar een locatie 120 km verderop en de meubels en huishoudelijke artikelen al door ons laten inpakken door een meubelverpakker. Het bedrijf levert ons verpakkingsmateriaal voor onze bezittingen.

Ons oude appartement (3 kamers, 75 m²) bevindt zich op de begane grond, het nieuwe appartement op de 1e verdieping. Met het verhuisbedrijf onderhandelen we een laag vast tarief voor de gehele verhuizing.

Postprijs
verpakkingsmateriaal120 EUR
Verhuiskosten, inrichting 3-kamerappartement ruim 120 km1.150 EUR
Totale transportkosten ermee1.270 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op de prijsstelling van een individueel bedrijf en een individueel overeengekomen vast tarief. Afhankelijk van de precieze omstandigheden van de verhuizing, de hoeveelheid meubilair, de transportafstand en het ingeschakelde bedrijf kunnen de kosten ook sterk variëren.

Vraag: Wat is het geschatte kostenbereik voor de verhuizers?

Kostentracker-expert: wanneer u zich in de stad verhuist, kunt u ongeveer EUR 600 tot EUR 1.000 verwachten voor kleine tot middelgrote appartementen, terwijl de kosten hoger kunnen zijn voor grotere appartementen. De kosten zijn ook hoger bij langere transportafstanden.

Indien de ophaal- of afleverlocatie zich op een hogere verdieping bevindt, kunnen hogere kosten van toepassing zijn. Als er veel moet worden vervoerd of als er speciale transporthulpmiddelen moeten worden gebruikt, kan het snel erg duur worden.

Hoge bijkomende kosten zijn ook te verwachten voor speciale diensten zoals het op- of afbouwen van de keuken door de verhuizers of het inpakken van huishoudelijke artikelen. Dit is echter meestal goedkoper dan dan het inbedrijfstellen van een aparte montageservice.

Vraag: Waar zijn de kosten voor de verhuizers van afhankelijk?

Kostentracker-expert: relevant hier is:

  • hoeveel meubels vervoerd moeten worden (grootte appartement, meubelinventaris)
  • De afstand waarover het meubilair moet worden vervoerd
  • op welke verdieping het moet worden verzameld en op welke verdieping het moet worden afgeleverd
  • welke speciale diensten bijkomend worden opgedragen (montage en demontage van meubels, verpakkingen, enz.)
meubelverpakker kosten

U kunt ook een vast tarief bedingen voor volledige verhuizingen.

De prijzen kunnen erg verschillen van verhuisbedrijf tot verhuisbedrijf, in veel gevallen kunt u voor een complete verhuizing een laag vast tarief bedingen. Het is zinvol om meerdere aanbiedingen te verkrijgen en te vergelijken, maar u moet altijd zorgvuldig de voorwaarden controleren, vooral met algemene informatie, om dure toeslagen of bijkomende kosten later (wacht- en wachttijden, extra laadkosten, extra kosten) te vermijden.

Vraag: Is het mogelijk om de kosten voor de verhuizers fiscaal te declareren?

Kostentracker-expert: Ja, dit is mogelijk als u om een ​​belangrijke reden verhuist: het kan een baanwissel zijn, maar ook het begin van uw studie, het samenvoegen van huishoudens, een huwelijk of een scheiding. Ernstige en onoplosbare buurtgeschillen of een door het kantoor vereiste verhuizing worden nog steeds als belangrijke redenen erkend.

Voor belastingdoeleinden kan dan het zogenaamde moving flat rate worden toegepast. Het bedraagt ​​764 euro voor individuele personen, stellen, weduwen, gescheiden of alleenstaande ouders, 1528 euro kan als vast tarief worden toegepast. Voor elk kind of ander familielid dat verhuist, kan nog eens 337 euro per persoon van de belasting worden afgetrokken.

Bij het aanvragen van het forfaitaire tarief hoeven geen bonnen te worden verstrekt, deze kunnen gewoon worden meegenomen als de verhuizing zelf wordt bewezen. In veel gevallen zouden de mogelijke belastingverminderingen een groot deel van de kosten van de verhuizers moeten dekken.