Vloerbedekking voor de garage: kosten en mogelijkheden

vloeren garage kosten

Veel garages dienen niet alleen als parkeerplaats voor de auto maar ook als werkplaats, hobbyruimte of voor andere doeleinden. Dit roept natuurlijk de vraag op naar een geschikte vloerbedekking. In een interview met de kostentracker-expert maken we duidelijk wat de individuele alternatieven voor vloeren in de garage kosten.

Vraag: Hoeveel kost een vloerbedekking voor de garage en wat zijn de mogelijkheden?

Kostentracker-expert: dat hangt natuurlijk volledig af van het type vloer dat u op de garagevloer wilt installeren.

vloeren garage kosten
Coaten met epoxy is erg populair.

Een zeer interessant alternatief is om de garagevloer eenvoudig te betegelen. Indien voor de buitenruimte veerkrachtige, vorstbestendige tegels worden toegepast, is dit vaak zeer voordelig te realiseren. Hiervoor zijn ongeglazuurde gespleten tegels het meest geschikt. Dit type vloertegel is bijzonder hard, veerkrachtig en absoluut vorstbestendig en bovendien zeer gemakkelijk te reinigen. Ze zijn al beschikbaar vanaf ongeveer 10 EUR per m², en u kunt ze zelf met een beetje vaardigheid installeren. Anders kan de professional de legkosten toevoegen. Hier leest u wat het professioneel leggen van tegels kan kosten.

Klassieke industriële vloeren zijn een ander alternatief. De kosten voor dit type vloerontwerp bewegen met eenvoudige ontwerpen tussen ongeveer 30 EUR per m² en 40 EUR per m², zeer veerkrachtige vloeren gemaakt van reactiehars kunnen daarentegen aanzienlijk duurder zijn met een overeenkomstig robuust ontwerp - de kosten zijn hier niet zelden ruim 100 EUR per m² lager.

Een iets goedkoper alternatief zijn zware kunststof elementen die eenvoudig zwevend gelegd kunnen worden. De afzonderlijke elementen kunnen door middel van een soort puzzeltechniek stevig met elkaar worden verbonden en kunnen bij beschadiging van afzonderlijke elementen gemakkelijk worden vervangen. In de meeste gevallen bedragen de kosten ongeveer 40 EUR per m² tot 50 EUR per m², varianten van hogere kwaliteit zijn meestal tussen 70 EUR per m² en 100 EUR per m².

Zelf de epoxyharsvloer aanbrengen

vloeren garage kosten
Om kosten te besparen kunt u de epoxycoating ook zelf aanbrengen.

Een andere zeer goedkope optie is om zelf een epoxyharsvloer aan te brengen in de garage. Dit is heel goed mogelijk met een beetje vaardigheid.

De kosten voor het coatingmateriaal bedragen ruwweg 3 EUR per m² tot 5 EUR per m² met goedkope varianten. Het kan echter zijn dat u de ondergrond van tevoren waterpas moet stellen. Daarnaast kunnen er lage kosten zijn voor de primer, voor een olievlekverwijderaar en betonspatel om grotere oneffenheden te verwijderen en kieren op te vullen.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We besluiten onze garage van 6 x 3 m zelf te betegelen. We kopen goedkope, bruine gespleten tegels in bouwmarkten, bijpassende tegellijm en voeg.

Postprijs
Tegels382,50 EUR
Tegellijm en voegmiddel80 EUR
Werkprestaties0,00 EUR (zelfstandig werken)
Totale kosten ermee462,50 EUR
Kosten per m² dienovereenkomstig25,69 EUR per m²

Dit kostenvoorbeeld heeft betrekking op het gebruik van bepaalde tegels (individuele prijs EUR 17, - per m²) en het eigen werk. De kosten voor het betegelen van andere garages, vooral door een specialist of voor totaal andere vloerbedekkingen, kunnen natuurlijk aanzienlijk variëren.

Vraag: Wat is bepalend voor de kosten van vloerbedekking voor de garage?

vloeren garage kosten
De kosten van een garagevloer zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: de sleutel hier is:

  • welk type vloerbedekking te gebruiken
  • welke oppervlaktekwaliteit moet worden gebruikt
  • Of de vloerbedekking door uzelf of door een specialist wordt aangebracht (soms zijn hoge arbeidskosten mogelijk, maar perfecte uitvoering)
  • Welke maatregelen vooraf nodig zijn om de ondergrond voor te bereiden (bijv. Egaliseren van de ondergrond, scheuren vullen, primers aanbrengen, etc.)

Met name in de garage kunt u vaak uw eigen werk doen om de kosten laag te houden. Met een beetje vaardigheid kun je zelfs als leek een goede uitvoering krijgen.