Vloerplaat schuren: welke kosten mag u verwachten?

kosten voor het schuren van vloeren

Houten vloeren van hoge kwaliteit kunnen meerdere keren worden opgeknapt en dus zeer lang worden gebruikt. De kostentracker-expert legt uit welke kosten er gemaakt worden voor het schuren en hersluiten van plankenvloeren en waarvan deze afhankelijk zijn.

Vraag: Wat kost het om een ​​houten vloer te schuren?

Kostentracker-expert: de kosten zijn niet over de hele linie te kwantificeren, ze zijn altijd gebaseerd op de grondsoort en de inspanning die het bedrijf vereist.

Men moet eerst differentiëren:

  • of het gewoon een kwestie van schuren is, want dan moet er een nieuwe afdichting plaatsvinden
  • of een plankenvloer met aanzienlijke schade volledig moet worden gerenoveerd

Als alleen een schuurbeurt nodig is, waarmee ook kleine beschadigingen hersteld kunnen worden, zijn de kosten relatief laag. In deze gevallen hoeft u vaak slechts ongeveer 10 EUR per m² tot 15 EUR per m² te berekenen voor de nodige schuurbewerkingen, soms zelfs minder.

kosten voor het schuren van vloeren

De volledige renovatie van een houten vloer is erg duur

De volledige revisie van een zwaar beschadigde vloer is doorgaans veel duurder. De pure maalkosten bedragen nu al tussen 20 EUR per m² en 30 EUR per m². Daarnaast zijn er materiaalkosten voor schuurpapier en polijstvilt, die meer dan 100 EUR per kamer kunnen bedragen.

Als speciale reparatiewerkzaamheden nodig zijn of als er spijkers moeten worden geslepen op genagelde plankenvloeren, kunnen de kosten aanzienlijk hoger zijn.

Voor een latere verzegeling en polijsting moet u doorgaans tussen 6 EUR per m² en 10 EUR per m² rekenen.

Indien nodig kan ook extra werk nodig zijn, zoals het verwijderen en opnieuw bevestigen van de plinten en verschillende noodzakelijke tussen- en eindreinigingen. Dat kan de kosten nog duurder maken.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

In onze woonkamer van 35 m² hebben we de massief houten vloerdelen volledig opgeknapt en daarna geseald. De vloer vertoont al aanzienlijke schade. De planken zijn niet dichtgetimmerd.

Postprijs
Schuur de planken, verschillende schuurgangen980 EUR
Afdichtmiddel aanbrengen, polijsten360 EUR
noodzakelijke tussen- en eindschoonmaak110 EUR (vast tarief)
Demontage en montage van de plinten125 EUR
Materiaalverbruik: schuurpapier, polijstvilt, vulmateriaal140 EUR
totale prijs1.715 EUR
Totale kosten, per m²49 EUR per m²

Het kostenvoorbeeld is alleen van toepassing op een specifiek individueel geval en een specifieke hardhouten vloer met individuele schade. De kosten voor het bewerken van andere bodems kunnen ook variëren.

Vraag: Waarvan zijn de kosten van het renoveren van een plankenvloer afhankelijk?

Cost Tracker Expert: er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden:

kosten voor het schuren van vloeren

Zelf werk doen kan veel geld besparen

  • de grootte van de plankenvloer
  • de omvang van de schade en de inspanning die nodig is om te herstellen (aantal schuurgangen, reparatiewerkzaamheden etc.)
  • of er moet worden verzegeld en welk afdichtingsmateriaal (1K, 2K, 3K, olie, was, etc.) wordt gebruikt
  • de individuele prijsstelling van de uitvoerende onderneming (kosten voor tussentijdse schoonmaak en eindschoonmaak, etc.)
  • het materiaalverbruik voor het werk
  • het aantal benodigde reizen
  • of er extra werkzaamheden (bijv. demontage van plinten, reparatiewerkzaamheden etc.) nodig zijn

Een vergelijking van kostenramingen is altijd de moeite waard; de aangerekende prijzen kunnen van bedrijf tot bedrijf aanzienlijk zijn. Onderhandelen over een vast tarief inclusief alle diensten kan ook voordelig zijn. Dit geldt vooral voor grotere gebieden.

Vraag: Kan het de moeite waard zijn om jezelf te vermalen?

Kostentracker-expert: de vaardigheid die nodig is voor een professionele bezuiniging mag niet worden onderschat. Het resultaat laat vaak te wensen over en onjuist schuren kan een houten vloer ernstig beschadigen.

Het is echter financieel de moeite waard. Slijpmachines kunnen worden gehuurd vanaf ongeveer 45 EUR per dag, voor een week moet u meestal de kosten berekenen van 100 EUR tot 150 EUR, plus de verbruiksartikelen. Dit zijn stofzakken en schuurbanden. De kosten hiervoor bedragen ongeveer € 30 tot € 80 voor individuele kamers, en dit kan meer zijn voor grotere ruimtes. Indien u ook een polijstmachine nodig heeft, zijn er bijkomende kosten (huurkosten, polijstvilt).

Voor zelfdichtende afdichtingsmaterialen moet u ongeveer 1 EUR per m² tot 3 EUR per m² aan kosten rekenen, hoogwaardige speciale afdichtingen kunnen ook iets duurder zijn.