Vloertegels verwijderen: deze kosten kunnen ontstaan

kosten voor het verwijderen van vloertegels

Als een oude tegelspiegel niet langer draagbaar is, moet deze worden verwijderd. Het verwijderen van tegels - vooral vloertegels - is moeilijk en vermoeiend werk en er is vaak een grote kans op schade. Onze huisboekkostendeskundige vertelt u in een interview wat de verhuiskosten door een specialist zijn.

Vraag: Wanneer wordt het zelfs nodig om vloertegels te verwijderen?

Onze interne kostendeskundige voor tijdschriften: in veel gevallen kunnen nieuwe tegels gewoon op een oude tegel worden gelegd - dus wanneer er opnieuw wordt betegeld, hoeft de oude tegel niet altijd te worden verwijderd. Als de extra montagehoogte problematisch wordt, kunt u ook bijzonder dunne, zogenaamde "renovatietegels" gebruiken.

De tegelbekleding hoeft alleen verwijderd te worden als deze ernstig beschadigd is of als er in plaats van de tegels een andere vloerbedekking moet worden gelegd. Veel vloerbedekkingen, zoals vinylvloeren, kunnen ook zonder problemen op oude tegels worden gelegd.

Vraag: Hoe verwijdert een tegelzetter de tegels?

Onze interne kostendeskundige voor tijdschriften: in principe is de procedure precies hetzelfde als voor een doe-het-zelver, maar meestal met professionelere apparatuur: de tegels worden afzonderlijk uitgeslepen. In de meeste gevallen worden robuuste boorhamers gebruikt.

Vraag: Wat zijn de kosten voor dergelijk werk?

kosten voor het verwijderen van vloertegels

Het verwijderen van vloertegels is tijdrovend - ook voor professionals

Onze interne tijdschriftkosten-expert: De kosten zijn in ieder geval afhankelijk van de tijd die de vakman voor het werk heeft. Zelfs bij tegelzetters wordt hier meestal het uurtarief in rekening gebracht - in de meeste gevallen rond de 40 - 50 EUR per uur.

Daarnaast kunnen er kosten zijn voor het afvoeren van bouwpuin - tenzij u dit als opdrachtgever zelf oppakt.In veel gevallen is een kleine huurcontainer voor bouwpuin een goede oplossing als u grotere tegels wilt verwijderen.

Vraag: In welke tijd wordt een gebied van ongeveer 20 m² verwijderd door een specialist?

Onze interne kostendeskundige voor tijdschriften: dat is moeilijk te zeggen en hangt vooral af van de toestand van de bodem. In gunstige gevallen kan een specialist ongeveer 2 - 3 m² per uur creëren - maar dat kan ook aanzienlijk minder zijn.

In ieder geval duurt het een volledige werkdag of zelfs meer om 20 m² vloerbedekking te verwijderen.

Vraag: Wanneer is het verwijderen bijzonder problematisch en dus duur?

Onze interne kostendeskundige voor tijdschriften: zeer oude tegeloppervlakken, waar de tegels in het mortelbed werden gelegd, leveren bijzondere problemen op. Het verwijderen van de tegels uit de mortel is moeilijker en aanzienlijk meer werk.

Dit geldt des te meer als de mortel geen tekenen van veroudering vertoont en nog niet broos is geworden.

Bij vloertegels speelt de houdkracht doorgaans een belangrijke rol als het gaat om de tijd die nodig is om ze te verwijderen. Dit geldt ook voor verlijmde vloertegels. Hoe groter de houdkracht van de tegels, hoe langzamer de voortgang.

Vraag: Zijn er ook problemen als de tegelvloer op vloerverwarming ligt?

Onze interne kostendeskundige voor tijdschriften: Ja. Ook in deze gevallen maakt een vakman zeer traag vorderingen. Wees uiterst voorzichtig om beschadiging van de vloerverwarmingsbuizen te voorkomen. Ook in deze gevallen moet u rekening houden met hogere kosten, omdat u slechts heel langzaam en voorzichtig kunt loswrikken.

Vraag: Dus het zelf verwijderen is zeker een goed idee?

kosten voor het verwijderen van vloertegels

De boorhamer kan bijvoorbeeld in het weekend worden geleend

Onze interne kostendeskundige voor tijdschriften: als het om kosten gaat, ja. Een breekhamer kan relatief goedkoop worden geleend bij de ijzerhandel en de verwijdering van het puin is meestal niet problematisch.

De huurkosten voor een breekhamer zijn relatief goedkoop - u kunt kleinere apparaten huren (deze zijn meestal voldoende) voor ongeveer 40 euro per dag of ongeveer 60 euro in het weekend. Meestal is het het waard.

Anders heb je gewoon een beetje voorzichtigheid (vooral bij bestaande vloerverwarming) en een beetje geduld nodig.

Vraag: Hoe ziet het eruit als je maar één tegel wilt verwijderen - bijvoorbeeld om deze te vervangen omdat hij beschadigd is?

Onze interne kostendeskundige voor tijdschriften: dit is natuurlijk een heel andere onderneming. Dan bent u bij een specialist in betere handen.

Hij freest de voeg rond de te verwijderen tegel eraf en kan vervolgens de vloertegel verwijderen met een speciaal apparaat dat hoge temperaturen en stoom gebruikt om de lijm van de lijm te verwijderen. Afhankelijk van de gebruikte lijm kan dit per tegel ongeveer 15-20 minuten duren.

Ook in dit geval kunt u aan de kostenzijde uitgaan van de gebruikelijke uurtarieven tussen 40 - 50 EUR per uur.
Als u het zelf probeert te verwijderen, is er een hoge risico dat je het mis hebt. Beschadig tegels. De veroorzaakte schade zou dan mogelijk de kosten voor de vakman ver overtreffen - dat staat er nauwelijks voor.

Tips en trucs

In bijna alle gevallen kunt u voorkomen dat u de achterkant van een tegel volledig verwijdert. Als het onvermijdelijk is, kunt u het beste zelf een hamer en beitel gebruiken - in veel gevallen is de tegelzetter gewoon te duur voor dergelijke taken.