Wat kost cosmetische voetverzorging?

voetverzorging kosten

Vier keer de wereld rond, dat is de bijna ongelooflijke afstand die onze voeten in de loop van ons leven afleggen. Onjuiste en onvoldoende voetverzorging kan pijnlijke gevolgen hebben. Daarom kiezen velen voor schoonheidsverzorging voor hun voeten, die naast een verzorgd uiterlijk ook ziektes kan voorkomen.

Hoe lang bestaat professionele voetverzorging?

Kostentracker: De oorsprong van dit beroep gaat terug tot de tijd voor Christus. BC terug. Door de eeuwen heen is het huidige zelfstandige beroep van podoloog ontstaan ​​vanuit de activiteit van de kapper, die onder meer verantwoordelijk was voor voetklachten.

Wat wordt er gedaan met voetverzorging?

Kostentracker: naast de pedicure wordt de behandeling gebruikt om gezonde voeten te verzorgen en te verfraaien.

Inclusief:

  • Verwijdering van het hoornvlies,
  • bloedloze verwijdering van likdoorns,
  • decoratieve cosmetica,
  • Preventieve massages en voetoefeningen uitvoeren,
  • Advies over verzorging en verzorgingsproducten die thuis gebruikt worden.

Wat kost de cosmetische behandeling van de voeten?

Kostentracker: Heeft u gezonde voeten en wilt u zich naast de pedicure graag trakteren op een peeling en een verzorgende massage, dan kunt u de wellnessbehandeling laten uitvoeren door een podotherapeut.

Wat dit kost, hangt af van hoe uitgebreid het door u gewenste voetverzorgingsprogramma is:

reikwijdtegemiddelde prijs
Klassieke pedicure25 - 45 EUR
Schoonheidsverzorging met massage en pedicure35 - 55 EUR
Uitgebreide schoonheidsverzorging45 - 65 EUR

Houd er rekening mee dat de bovenstaande prijzen alleen als richtlijn kunnen worden gebruikt. Hoeveel de pedicure uiteindelijk kost, hangt onder meer af van welke aanvullende behandelingen en verzorgingsproducten u kiest en in welke regio u woont.

Betaalt de zorgverzekering de kosten?

Kostentracker: aangezien deze behandeling een puur cosmetische therapie is, dekt de ziektekostenverzekering de kosten niet. Dit geldt voor zowel wettelijke als particuliere zorgverzekeringen.

Wat doet cosmetische voetverzorging?

voetverzorging kosten

De kosten van voetverzorging omvatten ook het knippen van uw nagels.

Kostentracker: deze schoonheidsbehandeling is gewijd aan alle zorg en decoratieve maatregelen voor gezonde voeten.

Inclusief:

  • Een voorbereidend voetbad met peeling. Dit verzacht de huid en stimuleert de bloedcirculatie.
  • De nagels worden geknipt en in vorm gevijld.
  • De verzachte nagelriem wordt voorzichtig teruggeduwd.
  • Crème wordt op de voeten aangebracht en het verzorgingsprogramma wordt vaak gevolgd door een ontspannende voetmassage.
  • Ook decoratieve cosmetica voor de voeten, zoals het modelleren van nagels of het schilderen van de nagels, behoren tot de taken van de podoloog.

Er worden alleen cosmetische voetverzorgingsproducten gebruikt, die worden gebruikt om de voeten te reinigen, te verzorgen en te verfraaien.

De nieuwere trends op het gebied van schoonheidsverzorging voor de voeten zijn wellnessbehandelingen zoals een spabehandeling, een paraffinebad en Frans modelleren van de teennagels.

Wat is het verschil met medische voetzorg?

Kostentracker: dit is bedoeld voor alle gezondheidsbevorderende of ziekteverwekkende therapieën voor de voeten. Dit is gebaseerd op medisch relevante aspecten. Deze maatregelen zijn bedoeld om het ontstaan ​​van voetziekten te voorkomen of in ieder geval te vertragen.

Wie doet de cosmetische behandeling?

voetverzorging kosten
Er wordt doorgaans een onderscheid gemaakt tussen medische en cosmetische podotherapeuten.

Kostentracker: De term podoloog is niet beschermd. Iedereen die in dit gebied wil werken, hoeft alleen een bedrijf te registreren. Eén cursus is voldoende als bewijs van bekwaamheid. Het is daarom belangrijk dat u bij de eerste afspraak weet welke opleiding de podotherapeut heeft.

Podologen (medisch podotherapeuten) mogen deze beroepstitel daarentegen pas sinds 2 januari 2002 voeren als ze in het bezit zijn van een officiële vergunning. Uiteraard mogen ze ook puur cosmetische voetverzorgingsbehandelingen uitvoeren.