Voordeur plaatsen: welke kosten zijn te verwachten?

woningbouwkosten

De kosten voor een nieuwe voordeur zijn meestal niet laag - wat vaak wordt vergeten is dat er ook forse kosten zijn voor het plaatsen van de voordeur. In ons interview hebben we de experts van de kostentracker gevraagd hoe hoog deze kosten zijn en waarvan ze afhankelijk zijn.

Vraag: Wat kost het om een ​​voordeur te laten plaatsen?

Kostentracker-expert: De inspanning die gemoeid is met het installeren van de deur en het kozijn is aanzienlijk voor buitendeuren - dienovereenkomstig hoge kosten zijn te verwachten.

woningbouwkosten

De installatie van voordeuren is meestal vrij duur.

In de praktijk kunt u in de meeste gevallen uitgaan van ongeveer € 300 tot € 500, wat alleen nodig is voor het installeren van de deur. Als de deur wordt vervangen en de oude deur moet eerst worden verwijderd en afgevoerd, dan zijn de kosten vaak € 100 à € 200 hoger.

Allereerst een voorbeeld van kosten.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We hebben een nieuwe voordeur gekregen en laten deze installeren door een gespecialiseerd bedrijf.

Postprijs
Demontage en afvoer van de oude deur, noodzakelijke aanpassingen125 EUR
Installatie frame320 EUR
Deur ophangen, aanpassen, vergrendeling monteren185 EUR
Totale kosten ermee630 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op het werk van een specifiek gespecialiseerd bedrijf en de montage van een specifiek deurmodel voor individuele lokale omstandigheden. In andere gevallen kunnen de kosten voor het plaatsen van de voordeur variëren afhankelijk van het deurmodel en de gegeven inbouwsituatie.

Vraag: In welke prijsklasse zijn de installatiekosten voor een huisdeur?

Kostentracker-expert: in de meeste gevallen kost de installatie van het frame tussen de 200 EUR en 350 EUR.

Het ophangen van de deur en het afstellen van het deurblad gaat meestal snel, maar zelden zijn hogere kosten dan rond de 50 EUR tot 100 EUR te verwachten.

woningbouwkosten

Er zijn ook kosten verbonden aan het installeren van de vergrendelingsfunctie.

De vakkundige montage van het sluitmechanisme (sluitplaten, slot, sluitcilinder) vergt wat meer inspanning. Hier kunnen kosten van ongeveer 100 à 200 EUR worden verwacht.

Oude deuren demonteren

De moeite die het kost om een ​​oude voordeur te verwijderen die moet worden vervangen, kan variëren. Het kan ook nodig zijn om aanpassingen te doen nadat u de oude deur hebt verwijderd. Daarnaast moeten de verwijderingskosten voor de oude voordeur worden berekend.

Het verwijderen, demonteren en afvoeren van de oude deur kost in de praktijk meestal 100 tot 200 EUR, maar dit kan hoger zijn als er uitgebreide aanpassingen nodig zijn.

Zelfinstallatie

Zelf huisdeuren installeren moet indien mogelijk worden vermeden. Hoewel dit kosten bespaart, kunnen onjuiste installatie- of installatiefouten een groot risico vormen voor de inbraakbeveiliging en is de thermische isolatie vaak onvoldoende. Alleen huisdeuren die door een ervaren specialist zijn geplaatst, zijn echt veilig en in ieder geval betrouwbaar warmte-isolerend.

Vraag: Waar zijn de installatiekosten van een huisdeur van afhankelijk?

woningbouwkosten

De kosten voor het installeren van huisdeuren zijn afhankelijk van een groot aantal factoren.

Kostentracker-expert: de sleutel hier zijn:

  • de prijsstelling van het uitvoerende bedrijf
  • de individueel gegeven inspanning bij het installeren van de deur
  • of een oude deur vooraf moet worden verwijderd en afgevoerd
  • of de installatie wordt uitgevoerd volgens speciale installatienormen (RAL-norm)
  • welke individuele lokale omstandigheden bestaan

Installatie volgens de RAL-norm is een gecertificeerd installatieproces dat de best mogelijke warmte- en geluidsisolatie garandeert bij het plaatsen van de voordeur en, ondanks de isolatie, een hoog niveau van inbraakbeveiliging. Naast speciale afdichtingen voor de buitenste en binnenste afdichtingen worden ook extra afdekkingen voor de afgedichte gebieden gebruikt. Eventuele koudebruggen in het deurbereik worden optimaal tegengegaan door een RAL-gecertificeerde installatie.

De installatie-inspanning is iets hoger, dus er zijn extra kosten te verwachten bij het installeren van de deur.