Vrijdragende trap: wat zijn de kosten?

Kosten vrijdragende trap

Iedereen die waarde hecht aan modern kamerontwerp, ontkomt niet aan het ontwerp van de interne trap. Een echt hoogtepunt zijn vrijdragende trappen die slechts aan één kant van de muur zijn bevestigd en in de ruimte lijken te zweven. In ons interview bespreken we met de kostentracker welke kosten er te verwachten zijn voor zo'n vrijdragende trap en wat de prijs beïnvloedt.

Vraag: Wat kost een vrijdragende trap?

Kostentracker expert: uitkragende trappen zoals bouttrappen of uitkragende trappen zijn een relatief moeilijk en complex type trapconstructie. De eisen op de plaats van installatie van de trap moeten ook kloppen, anders moet het zeer bewerkelijk "op maat gemaakt" worden.

De trappen zelf zijn verkrijgbaar met massief houten treden van ongeveer 3.000 EUR tot 5.000 EUR, maar er zijn ook montagekosten voor de individuele treden als de installatie niet door uzelf wordt uitgevoerd (niet aanbevolen).

Kosten vrijdragende trap


Sledetrappen zijn hij in zeer dure uitvoeringen.

Inklusive Statik, Einbau und einem entsprechend pasendem Treppengeländer werden Sie in den meisten Fällen eher bei EUR 8.000 tot EUR 10.000 liegen, besonders hochwertige und aufwendig gestaltete Kragarmtreppen können durchaus auch 20.000 EUR und mehr verschlingen.

Allereerst een voorbeeld van kosten.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Bij de trappenbouwer kopen we een vrijdragende trap met hoogwaardige massief eiken treden. Onze trap heeft 14 treden, een trededikte van 95 mm en wordt door de aanbieder geplaatst. We hebben ook een geheel glazen balustrade geïnstalleerd.

Postprijs
Eiken trap, 14 tredenEUR 5.800
Totale installatie2.400 EUR
Geheel glazen balustrade met montage2.180 EUR
Totale kosten van trappen en leuningen ermeeEUR 10.380

De hier getoonde kosten hebben alleen betrekking op een specifiek trapmodel en een individueel geselecteerde leuning alsmede de montage in bepaalde lokale omstandigheden. Ook de kosten voor een vrijdragende trap in een ander ontwerp en de montagekosten in andere gevallen kunnen aanzienlijk verschillen.

Vraag: Wat is de prijsklasse voor vrijdragende trappen?

Kostentracker expert: afhankelijk van het ontwerp van de treden en de inspanning die gemoeid is met de montage, kunnen de kosten zeer breed zijn.

Voor de trappen zelf moet u minimaal ongeveer 3.000 EUR tot 5.000 EUR aannemen, de montage is bijna altijd minimaal € 1.000 tot € 2.000. Afhankelijk van de exacte lokale omstandigheden en het individuele draagvermogen van de muur die bedoeld is voor het bevestigen van de trap, kunnen de kosten beduidend hoger zijn.

Met name als de bevestigingsmuur geen massieve betonnen muur is, moet deze in veel gevallen tegen hoge kosten worden gerepareerd. Dit kan zo ver gaan als het plaatsen van een extra wand die voldoende dragende functies biedt voor de trap.

Daarnaast zijn er de kosten voor een reling. Hoogwaardige relingen kosten bijna altijd meer dan 300 EUR per meter, plus de montagekosten voor de reling. Voor bijzonder hoogwaardige relingontwerpen zijn kosten van € 700, - per strekkende meter of meer niet ongebruikelijk.

Plan daarom minimaal 8.000 EUR tot 10.000 EUR voor een complete trapconstructie inclusief installatie en reling. Voor een uitgebreid ontworpen trap gemaakt van hoogwaardige materialen kunnen de kosten gemakkelijk verdubbelen of zelfs meer.

Vraag: Waarvan zijn de kosten van een vrijdragende trap afhankelijk?

Kosten vrijdragende trap


De kosten van een vrijdragende trap zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker expert: Maßgeblich ist hier:

  • de lengte van de trap en het aantal treden
  • het ontwerp en materiaal van de trap
  • de materiaalkosten voor de trap
  • de installatiekosten en de kosten voor eventuele aanpassingen om een ​​veilige bevestiging te garanderen
  • de kosten van de trapleuning

Vanwege de vaak moeilijke en uitdagende montage moet een vrijdragende trap beslist individueel worden gepland en uitgevoerd door een ervaren trappenbouwer. De trap als bouwpakket kopen en zelf monteren is niet aan te raden, zeker niet bij vrijdragende trappen.

Indien nodig moet vooraf ook de statische situatie goed gecontroleerd worden - ook niet in elk gebouw is een vrijdragende trap te plaatsen. Bij ongunstige bouwkundige omstandigheden moet dit worden vermeden.