Muren vullen: wat zijn de kosten?

muur-spatel-kosten

Niet alle muren zijn mooi glad, sommige zien er zelfs erg gehavend uit. De enige remedie hier is om alles glad te strijken met een spatel. Dit kan de schilder natuurlijk doen voordat hij gaat schilderen of behangen. Van de kostentracker-expert wilden we weten welke kosten er te verwachten zijn als je muren laat vullen door de schilder.

Vraag: Wat kost het om muren te laten vullen?

Kostentracker expert: De kosten zijn natuurlijk altijd gebaseerd op de individueel gegeven staat van de muur, en natuurlijk ook op het eindresultaat dat je verwacht.

muur-spatel-kosten


Het opvullen van de muren door een borden is vaak duurder dan u denkt.

Die Preise für Spachtelarbeiten werden dabei weithin unterschätzt. Das Spachteln der Wände durch den Maler ist teurer, als man gemeinhin annimmt. Die Kosten für Spachtelarbeiten an Wänden in Q3-Qualität kostet 15 EUR per m² tot 35 EUR per m² beim Maler. In höherwertiger Q4-Qualität müssen Kosten von rond de 40 euro per m² en meer veranschlagt werden. Notwendige größere Ausbesserungsarbeiten können die Kosten dann auch noch weiter verteuern.

De klassen Q1 t / m Q 4 dienen de schilder als leidraad voor de kwaliteit die uiteindelijk moet worden bereikt. Klasse Q1 staat voor de gebruikelijke basisvulling, Q2 is de standaardvulling. Tot nu toe bedragen de kosten meestal ongeveer 10 EURO per m² tot 15 EURO per m².

Q3 staat voor een hoogwaardige vulling met slechts zeer kleine vlakheidstoleranties, bij uitvoeringsklasse Q4 zijn er helemaal geen vlakheidstoleranties meer, de wanden zijn volledig glad. Afhankelijk van het gekozen behang kan klasse Q3 of zelfs Q4 nodig zijn als voorwaarde voor het daaropvolgende behangen.

Overigens worden dezelfde kosten ook voor het egaliseren van plafonds in rekening gebracht - in de meeste gevallen kan echter uitvoeringsklasse Q1 of Q2 worden gebruikt, waardoor lagere kosten kunnen worden verwacht.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We erfden een oud huis en zeer ongelijke muren in onze woonkamer van 35 m². We huren een schilder in om de muren te repareren en te vullen. De afmeting van het te vullen wandoppervlak is 112 m².

Postprijs
Routebeschrijving35 EUR
Dekking (vast tarief)95 EUR
Opvulwerk Q2, 112 m² inclusief materiaalEUR 2.016
Kosten voor extra werkzaamheden - ondergrondse reparaties op afzonderlijke plaatsen325 EUR
Totale kosten ermee2.471 EUR
Kosten per m² wandoppervlak22,06 EUR per m²
Kosten per m² vloeroppervlakEUR 70,60 per m² vloeroppervlak

Afhankelijk van het benodigde werk en de gewenste kwaliteit, alsmede de individuele omstandigheden van de bestaande wanden, kunnen in andere gevallen tot twee keer zo hoge kosten ontstaan.

Vraag: Wat zijn de kosten van opvulwerkzaamheden?

Kostentracker expert: grofweg moet u rekening houden met de kosten van ongeveer 10 EUR per m² tot 45 EUR per m² voor de schilder, mogelijk zelfs meer in het geval van complexe reparaties en de zeer hoge kwaliteit die vereist is met meer.

De kosten zijn enerzijds gebaseerd op de hoeveelheid werk die gemoeid is met het bewerken van de muur en de omvang van de grote reparaties die in het individuele geval nodig zijn. Anderzijds speelt de gewenste kwaliteit van uitvoering uiteindelijk een zeer belangrijke rol in termen van kosten.

Vraag: Waar zijn de totale kosten van afhankelijk?

muur-spatel-kosten

De kosten van het afhankelijk zijn afhankelijk van versillende factoren.

Kostentracker expert: relevant hier is:

  • de staat van de muren
  • de gewenste kwaliteit van uitvoering
  • de individueel gegeven werklast voor het gespecialiseerde bedrijf
  • de gemaakte materiële kosten
  • de benodigde arbeidskosten van het uitvoerende bedrijf
  • of er over een gunstige forfaitaire prijs kan worden onderhandeld (vooral voor grotere gebieden)

Gezien de hoge kosten kan het natuurlijk de moeite waard zijn om zelf aan het werk te gaan. Een alternatief is eventueel om zwaar beschadigde wanden droog te bekleden. Dit zelf doen is vaak zelfs goedkoper.