De afdichting op de wasmachine vervangen: wat zijn de kosten?

wasmachine-seal-wisselkosten

Als de wasmachine water verliest, lijkt het alsof hij het einde van zijn levensduur heeft bereikt. In veel gevallen is de schade echter volledig te herstellen door simpelweg de deurafdichting op de patrijspoort te vervangen. De kostentracker-expert legt uit welke kosten dit kan veroorzaken.

Vraag: Wat kost het om de deurafdichting van de wasmachine te vervangen?

Kostentracker-expert: dit kan in individuele gevallen verschillen. De kosten zijn altijd gebaseerd op het model wasmachine en de prijzen van reserveonderdelen.

In principe moet je differentiëren:

  • of u zelf de deurafdichting wilt of kunt vervangen
  • of u de deurrubber door een specialist wilt laten vervangen

Wil je de deurafdichting van de wasmachine zelf vervangen, dan hoef je alleen maar rekening te houden met de materiaalkosten.

Deurafdichtingen in een wasmachine zijn echter afdichtingen van zeer hoge kwaliteit, waardoor aanzienlijke kosten kunnen worden gemaakt. Voor de meeste wasmachinemodellen zijn ze in een bereik van ongeveer 50 EUR en 90 EUR.

wasmachine-seal-wisselkosten

Een ervaren doe-het-zelver kan een wasmachineaansluiting eenvoudig zelf vervangen


De uitwisseling zelf vereist enige vaardigheid en technische ervaring, maar in de meeste gevallen kan de uitwisseling ook zonder problemen door leken worden uitgevoerd. Bij het verwijderen van de voorste delen van de machine om bij de afdichting te komen, moet echter een zeer specifieke volgorde worden gevolgd tijdens het demonteren. Volg daarom het beste de instructies die bij uw eigen model wasmachine staan. Bij het inbrengen van de nieuwe manchet is grote voorzichtigheid geboden, anders wordt tijdens de operatie geen echte strakheid bereikt.

Iedereen die een beschadigde deurafdichting door een specialist laat vervangen, moet echter rekening houden met aanzienlijk hogere kosten.

De kostentarieven van de individuele klantendiensten kunnen sterk verschillen, in veel gevallen moet een vast bedrag worden betaald voor de schadebeoordeling - ongeacht of reparaties later worden uitgevoerd of niet. Bij Bosch kostte bijvoorbeeld de rit en foutdetectie alleen al € 99, ​​-, die altijd in rekening worden gebracht.

De kosten van werktijd voor een reparatie kunnen ook erg hoog oplopen - als je kijkt naar klantervaringen kan er wel 100 euro per halfuur werktijd in rekening worden gebracht. De vermeende vaste prijsgarantie voor reparaties wordt in de praktijk niet altijd gehandhaafd zoals beloofd.

Indien nodig kunnen reparaties met materiaal en reserveonderdelen voor individuele klantenservice gemakkelijk tot 200 euro kosten, vooral als toegang tot de afdichting moeilijk is en de vervanging arbeidsintensief is.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We laten een onafhankelijk gespecialiseerd bedrijf de afdichting op onze wasmachinedeur vervangen.

Postprijs
Materiaalkosten deurrubber68 EUR
werkuren65 EUR
Aanpak pakket40 EUR
totale prijs173 EUR

Dit is een eenmalig kostenvoorbeeld voor een speciaal model wasmachine en het werk door een specifiek gespecialiseerd bedrijf. De kosten voor het vervangen van de deurafdichting kunnen ook in andere gevallen aanzienlijk variëren.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor het vervangen van de deurafdichting van de wasmachine afhankelijk?

Kostentracker-expert: dit is waar:

wasmachine-seal-wisselkosten

De kosten voor het vervangen van afdichtingen variëren aanzienlijk, afhankelijk van of u de klus zelf wilt doen of niet

  • of u de deurafdichting zelf vervangt of laat vervangen door een specialist
  • wat de deurafdichting kost voor het betreffende model wasmachine
  • welke reparatiedienst het werk doet
  • of er reiskosten en kosten voor het oplossen van problemen in rekening worden gebracht
  • welke kosten worden geschat voor de werktijd
  • hoeveel werktijd een gespecialiseerd bedrijf nodig heeft om de deurafdichting te vervangen

Vraag: Is het de moeite waard om de deurafdichting te laten repareren?

Kostentracker-expert: dat hangt grotendeels af van de leeftijd van de wasmachine.

Stiftung Warentest beveelt aan dat reparaties in de eerste 5 jaar van gebruik niet hoger mogen zijn dan de helft van de nieuwe aankoopprijs. Voor apparaten die ouder zijn dan 10 jaar, mogen de reparatiekosten niet hoger zijn dan een vijfde van de aankoopprijs.

Financieel gezien is de aanschaf van een nieuwe in plaats van twee reparaties voor ongeveer 170 euro over de gehele levensduur van 15 jaar over het algemeen nauwelijks duurder. Dus financieel moet je altijd kijken of het het waard is. Het is echter bijna altijd de moeite waard om de afdichting van de deur zelf te repareren.

Vanuit ecologisch oogpunt zijn reparaties natuurlijk meer aan te raden, aangezien de fabricage van nieuwe wasmachines kostbare middelen kost.