Wastafel monteren: welke kosten mag u verwachten?

gootsteen-montage-kosten

Of het nu gaat om een ​​badkamerrenovatie of een nieuw gebouwde badkamer: het monteren van de wasbak is een taak die niet kan worden vermeden. Als de standaardaansluitingen van een oude wastafel al beschikbaar zijn, is de montage niet zo moeilijk - ook hier loont het vaak de moeite om de montage aan een specialist over te laten. We wilden van de kostentracker-expert weten wat de kosten waren om de gootsteen te installeren.

Vraag: Wat kost het om een ​​wasbak door een specialist te laten installeren?

Kostentracker expert: Allereerst spelen hier twee dingen een rol: de kosten voor de wastafel en de benodigde accessoires zelf, evenals de kosten voor de werkzaamheden.

Eenvoudige standaardwastafels kosten meestal slechts € 20 tot € 50, maar het kan voor de installateur iets duurder zijn. Wil je een hoogwaardige standaardwastafel van de merkfabrikant of een aanrechtwastafel, dan moet je meestal rekening houden met kosten tussen de 60 en 70 euro.

gootsteen-montage-kosten
De kosten voor de fittingen zijn meestal vrij laag.

Daarnaast zijn er de kosten voor de fitting ( van ongeveer 10 EUR tot 20 EUR maar ook veel duurder) en de kosten voor de afvoerset en de sifon, die beide ook op ongeveer 10 tot 20 euro.

Meer informatie over de kosten voor wastafels vindt u op dit punt.

Werkprestaties

De kosten van het werk zijn altijd gebaseerd op de individuele installatie-inspanning. In de meeste gevallen kan ongeveer 1 tot 2 uur worden verwacht als alle noodzakelijke verbindingen al aanwezig zijn.

Als de aansluitingen (wateraansluiting en afvoer) echter moeten worden aangepast of herbouwd, is de vereiste werktijd aanzienlijk langer.

Naast de installatiekosten moeten de reiskosten voor loodgietersbedrijven meestal rond de 20 EUR tot 45 EUR worden berekend, vaak ook afhankelijk van de reisafstand.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We hebben onze oude, armoedige gootsteen al verwijderd als onderdeel van de renovatiewerkzaamheden in onze badkamer. De installateur moet nu een nieuwe, hoogwaardige wastafel en kraan plaatsen. De wasbak en de benodigde accessoires hebben we zelf verzorgd.

Postprijs
Routebeschrijving38 EUR
Wastafel 60 cm, merk fabrikant65 EUR
Montage- en aansluitset82 EUR
arbeidskosten63 EUR
Kleine voorwerpen18 EUR
Totale kosten ermee266 EUR

Afhankelijk van de gegeven situatie ter plaatse kunnen de kosten voor de installatie beduidend hoger zijn. Bij het kiezen van designwastafels en wastafelarmaturen kunnen ook aanzienlijk hogere kosten ontstaan.

Vraag: Wat zijn de geschatte kosten voor het installeren van een nieuwe wastafel?

Kostentracker-expert: voor een wastafel met kraan en afvoergarnituur en een zeer eenvoudige sifon, moet u rekening houden met kosten van minimaal ongeveer 40 tot 50 EUR.

Als er wastafels van de merkfabrikant worden gebruikt en er wordt gekozen voor een hoogwaardige merkarmatuur, bedragen de kosten meestal ongeveer € 150 tot € 200.

Voor het gebruikelijke installatiewerk met bestaande en geschikte aansluitingen moet circa 1 à 2 werkuren worden gerekend. Dit veroorzaakt kosten van ongeveer 40 EUR tot 120 EUR, afhankelijk van de prijs van het installatiebedrijf.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor het plaatsen van een gootsteen afhankelijk?

gootsteen-montage-kosten
De installatiekosten zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: de sleutel hier is:

  • welke wastafel en welke kraan worden gebruikt
  • of het nu goedkope naamloze goederen zijn of merkartikelen
  • of voor wastafels en armaturen speciale designvarianten worden gebruikt
  • of de benodigde aansluitingen al beschikbaar en geschikt zijn
  • welk montagemateriaal nodig is
  • welke werklast is er voor de montage in elk afzonderlijk geval
  • de prijsstelling van de installateur (arbeidskosten)