Wastafel: wat zijn de kosten?

zinken kosten

Met name voor badkamerarmaturen kunnen de prijzen sterk variëren, afhankelijk van het ontwerp, het materiaal en de fabrikant, zowel voor douchecabines als voor eenvoudige wastafels. We wilden van de experts op het gebied van cost tracker weten hoe duur een nieuwe wastafel kan zijn en waar de prijs van afhangt.

Vraag: Hoe duur zijn spoelbakken?

Kostentracker expert: dat kan niet in algemene termen worden gezegd: afhankelijk van het ontwerp, het materiaal en de fabrikant kunnen prijzen binnen een enorm bereik bewegen.

Dit begint met functionele, goedkope standaard wastafels van ongeveer 20 EUR tot 30 EUR, maar kan oplopen tot dode zee dan 1.000 EUR voor speciale designerversies.

Veel criteria zijn doorslaggevend voor de prijs - van het type en de grootte van de gootsteen tot de fabrikant en de respectievelijke ontwerpserie waartoe de gootsteen behoort.

zinken kosten


Spoelbakken zijn er in een breed scala aan uitvoeringen.

Mit dem Waschbecken allein ist es überdies nicht getan: Dazu wird auch noch eine Waschtisch-Armatur benötigt, bei der die Preisunterschiede ebenfalls genauso groß sein können: von den einfachsten Baumarkt-Varianten, die nur ongeveer 10 tot 20 euro kosten, kann auch dier der Preis [bis zu 300 EUR oder 400 EUR für besondere Ausführungen von Markenherstellern reichen, für echte Designer-Stücke oft sogar noch höher.

Ook is een afvoergarnituur vereist, inclusief de bijbehorende sifon. Beiden kunnen ook tussen de ongeveer € 10 tot € 20 kosten, maar in een speciale versie kunnen ze ook gemakkelijk tien keer zo duur zijn.

De totale kosten voor een nieuwe wastafel en kraan zijn dus minimaal 40 EUR, hoogwaardige designversies of dure merkartikelen kunnen ook ruim 1.000 EUR

Voorbeeldprijzen uit de praktijk

Hieronder staan ​​enkele voorbeeldprijzen voor spoelbakken en accessoires.

Postprijs
eenvoudige standaard wastafel, rond, 60 cm, bouwmarkt19,99 EUR
Wastafel met merknaam, vierkant, 60 cm73,99 EUR
Wastafel voor aanrecht, wit, vierkant139,99 EUR
Designwastafel, premiumfabrikant, 100 cm329,00 EUR
Wastafelmengkraan, eenvoudige eengreepsmengkraan, ijzerhandel9,99 EUR
Wastafelkraan, merk fabrikant, eengreepsmengkraan68.54 EUR
Driegats wastafelmengkraan, design393 EUR
Standaard koudwaterventiel17,99 EUR
Wastafel met merknaam124,99 EUR
Sifon met buis-stankafsluiter, kunststof8,49 EUR
Buissifon, merk fabrikant, metaal19,99 EUR
Aftapkraan met plug, eenvoudig ontwerp7,49 EUR

De hier getoonde prijzen zijn slechts voorbeeldprijzen voor bepaalde, individuele producten van verschillende retailers.

Vraag: Wat zijn de kosten van een wastafel?

Kostentracker expert: inclusief het benodigde beslag en de afvoergarnituur met sifon, reken je minimaal 40 EUR tot 50 EUR voor een complete wastafel.

De eenvoudige standaardwastafel is meestal beschikbaar voor ongeveer € 20 tot € 30, de iets kleinere handwasbakken (meestal rond de 40 cm in plaats van de gebruikelijke maat van 60 cm) kosten ongeveer hetzelfde.

zinken kosten


De prijzen voor wastafels zijn wezenlijk gebaseerd op het een standaardversie van een designstuk.

Hochwertige Varianten von Markenherstellern bekommt man van ongeveer 60 euro tot 70 euro, auch Aufsatz-Waschbecken gibt es ab dieser Preisklasse. Waschbecken aus sehr hochwertigen Designlinien können aber durchaus auch 200 euro tot 400 euro kosten.

Voor een eenvoudige eengreepskraan moet u van 10 EUR tot 20 EUR rekenen, maar merkkranen van hoge kwaliteit zijn duurder en kosten van ongeveer 60 EUR. Daarnaast zijn er de kosten voor de afvoerset en sifon, die beginnen bij ongeveer € 10 tot € 20, maar kunnen ook duurder zijn afhankelijk van de uitvoering.

Vaak zijn er goedkope complete wastafels met alle benodigde accessoires vanaf ongeveer 50 EUR.

Vraag: Waar zijn de gootsteenprijzen van afhankelijk?

Kostentracker expert: relevant hier is:

  • de vormgeving van de wastafel (standaardwastafel, handwastafel, aanrechtwastafel, wastafel gemaakt van speciale materialen zoals natuursteen, koper of iets dergelijks)
  • de grootte van de gootsteen
  • de fabrikant van de gootsteen (merkartikelen, speciale ontwerplijnen, ongebruikelijke ontwerpen)
  • de uitvoering van de wastafelmengkraan
  • de uitvoering van de afvalset en de sifon

Naast de prijs van de wastafel en de benodigde accessoires kunnen ook de montagekosten komen.