Wasbak vervangen: wat zijn de kosten?

gootsteenvervangingskosten

Het kan snel gebeuren dat er iets in de gootsteen valt en de gootsteen barst. Het vervangen van de gootsteen is dan aan te raden, zeker als deze ernstig beschadigd is. Zelfs bij hele oude en onooglijke wastafels verandert een nieuwe wastafel vaak veel in de uitstraling van de badkamer. We wilden van de experts op het gebied van cost tracker weten welke kosten er te verwachten zijn bij het laten vervangen van een wastafel.

Vraag: Wat kost het om een ​​wasbak te laten vervangen?

Kostentracker-expert: De hoogste kosten zijn te verwachten voor de vervangende wastafel als u een hoogwaardig model wilt gebruiken.

gootsteenvervangingskosten
Standaard wasbakken zijn meestal goedkoop.

Standaardwastafels kosten vaak maar 20 tot 50 EUR, maar voor merkartikelen moet u van 60 tot 70 EUR rekenen. Zeer hoogwaardige wastafels uit hoogwaardige designlijnen van de merkfabrikanten kunnen dan enkele honderden euro's kosten, en individuele designartikelen kunnen ook meer dan 1.000 euro kosten.

Als de oude fitting niet meer wordt gebruikt, zijn er extra kosten voor de aanschaf van een nieuwe fitting te verwachten. Voordelige eengreepsmengkranen kosten van 10 EUR tot 20 EUR, maar voor hoogwaardige varianten kan het hier ook aanzienlijk duurder zijn. Merkartikelen kosten meestal 60 EUR en meer, speciaal designbeslag kan ook enkele honderden euro's kosten.

De werktijd voor een uitwisseling is altijd gebaseerd op de individuele inspanning. In de meeste gevallen, als er geen tijdrovende aanpassingswerkzaamheden hoeven te worden uitgevoerd en de aansluitingen passen, kunnen ongeveer 40 EUR tot 120 EUR arbeidskosten worden verwacht, plus reiskosten en lage kosten voor de vereiste montagemateriaal.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Onze oude wastafel is al aardig wat kleine beschadigingen aan het bederven en hij is al erg lelijk. We besluiten daarom om deze in te ruilen voor een nieuwe merkwastafel van dezelfde maat. We hebben ook een nieuwe fitting geplaatst

Postprijs
Routebeschrijving42 EUR
Wastafel met merknaam, rond, 60 cm86 EUR
Gemerkte fittingen65 EUR
Montagemateriaal15 EUR
Werktijdwisseling voltooid96 EUR
Totale kosten ermee304 EUR
waarvan kosten voor wastafel + fittingen151 EUR

In andere gevallen kunnen de kosten voor wasbakken en fittingen ook aanzienlijk verschillen. De kosten voor het werk zijn altijd gebaseerd op de individueel gegeven werkdruk.

Vraag: In welk kader kunnen de kosten bewegen?

Kostentracker-expert: de kosten van een vervangende wastafel variëren tussen ongeveer 20 EUR en tot enkele honderden euro's, afhankelijk van het model wastafel dat u kiest. Meer informatie over de kosten voor wastafels vindt u hier.

Als ook de wastafelmengkraan wordt vervangen, kunnen de kosten van een nieuwe kraan tussen de 10 EUR en enkele honderden euro's liggen - afhankelijk van de versie die u kiest.

De werkdruk voor een uitwisseling zonder grote aanpassingswerkzaamheden (bestaande aansluitingen en montagepunten passen) kan geschat worden op circa 1,5 à 2 uur.

Voor de meeste bedrijven zijn kosten tussen de 60 en 120 euro te verwachten. Met meer montagewerk en noodzakelijke aanpassingen kunnen de kosten ook hoger oplopen.

Vraag: Waarvan zijn de kosten voor het vervangen van een gootsteen afhankelijk?

gootsteenvervangingskosten
De kosten van een nieuwe wastafel zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: relevant hier is:

  • welke wastafel is gekozen (design, hoogwaardige merkartikelen, designwastafels)
  • of de fitting ook vervangen moet worden
  • welk armatuur als vervanging wordt gekozen (eenvoudige standaardarmaturen, merkartikelen, designarmaturen)
  • de inspanning die gemoeid is met de montage (afstelwerkzaamheden)
  • welke loonkosten worden in rekening gebracht door de uitvoerende onderneming (uurtarieven)
  • Hoeveel persoonlijk werk wordt er verzet voor de vervanging (bv. Eerst zelf de oude gootsteen demonteren)

Bij het kiezen van de nieuwe wastafel en eventueel de nieuwe mengkraan zijn prijsvergelijkingen vooraf zeker aan te raden. Veel modellen lijken visueel erg op elkaar, maar hebben toch heel verschillende prijzen.