Wat kost het om wimpers te verlengen?

wimper verlenging kosten

De permanente wimperextensions moeten zorgen voor een adembenemende look met een mooie ronding en dichtheid. Wil je de dagelijkse routine vaarwel zeggen met opgelijmde wimpers en mascara, dan zijn wimperextensions wellicht iets voor jou. Wat deze kosten en nog veel meer informatie over dit onderwerp vind je in dit interview met de cost tracker expert.

Wat is een wimperextensie?

wimper verlenging kosten


kunstwimpers zijn tussen uw eigen wimpers gelijmd.

Kostentracker: Durch Wimpern-Extensions wirkt der Wimpernkranz voller und der Augenaufschlag intensiver. Bei der Wimpernverlängerung werden synthetische Wimpernhärchen oder Wimpern aus Nerzhaar zwischen die eigenen geklebt. Die Länge der eingefügten Haare liegt zwischen 6 und 15 Millimetern. Damit das Erscheinungsbild möglichst natürlich bleibt, wählt die Kosmetikerin Haare, die Ihren sehr ähnlich sind und deren Länge und Form zu Ihrer Augenform passt. Selbstverständlich ist es Ihnen freigestellt, auch Vorschlag der Expertin abweichende Extensions zu wählen.

In tegenstelling tot de relatief zware bandwimpers die je zelf een dag of avond op kunt plakken, zijn de kunstwimpers erg licht en ondanks hun lengte nauwelijks merkbaar. De wimperextensions zien er erg authentiek uit dankzij hun zachte lengte en natuurlijke ronding.

Wat kosten wimperextensions?

Kostentracker: de prijs voor wimperextensions is afhankelijk van het aantal wimpers dat wordt gebruikt. De volgende tabel geeft een overzicht van de kosten:

Kostenoverzichtprijs
Eerste behandeling75 tot 300 EUR
Vervolgbehandeling (bijvullen)50 tot 100 EUR

Hoe hoog de prijs voor wimperextensions uiteindelijk ook hangt af van het materiaal dat je kiest:

 • Kunstwimpers zijn de goedkoopste optie voor wimperextensions, ze zijn erg onderhoudsvriendelijk en duurzaam.
 • Zijden wimpers vallen in de middelste prijsklasse. De vezels van deze kunstwimpers zijn verrijkt met zijdeproteïne. Ze zijn bijzonder licht en flexibel en zien er natuurlijk uit.
 • Minkwimpers zijn gemaakt van echt dierenhaar en zijn daardoor duur. Visueel zijn ze nauwelijks van je eigen haar te onderscheiden.

Voor wie is wimperextensie geschikt?

Kostentracker: wimperextensions zijn geschikt als u:

 • Bent u niet tevreden over de lengte van uw wimpers,
 • U wilt kleine openingen in de wimperlijn dichten,
 • wil zonder mascara,
 • wil een volle maar natuurlijke uitstraling.

Is er een verschil tussen wimperextensions en wimperverdikking?

Kostentracker: in principe is elke wimperextensie ook een wimperverdikking, aangezien fijne haartjes permanent tussen je eigen wimpers worden gelijmd met beide versieringen. Tijdens compressie wordt de lengte van de ingebrachte haren afgestemd op je wimpers, zodat de wimperlijn er alleen dikker uitziet, maar niet langer. Het resultaat is optisch iets natuurlijker dan bij wimperextensions.

Hoe werkt de verdichting van de wimpers en hoe lang duurt het?

Kostentracker: u moet ongeveer 1,5 tot 2 uur plannen voor de eerste afspraak. Wil je alleen de wimperlijn laten invullen na een verlenging, dan duurt dit tussen een half uur en een uur.

U dient zonder uitgebreide make-up naar de afspraak te komen, aangezien de lijm alleen aan de blote ogen kleeft. Indien nodig verwijdert de wimperstylist de oogmake-up en ontvet je eigen wimpers weer. Als u contactlenzen draagt, dient u de bril tijdens de behandeling af te zetten.

wimper verlenging kosten


Wimperuitbreidingen versus verdikking van de wimperlijn

 • Tijdens de afspraak neem je plaats op een ligbed.
 • De onderste, natuurlijke wimpers worden gemaskeerd met een groot kussentje zodat de bovenste wimpers zichtbaar worden wanneer ze later worden aangebracht.
 • U wordt dan gevraagd uw ogen te sluiten.
 • Het bovenste ooglid wordt vastgezet met speciaal plakband zodat de wimperlijn duidelijk zichtbaar is.
 • De schoonheidsspecialiste pakt een kunstwimper met een pincet en doopt deze in speciale lijm.
 • Dit wordt dan precies op de basis van je wimpers aangebracht.
 • Het verlijmen gebeurt meestal afwisselend aan het rechter- en linkeroog en ook hier niet in een rij. Hierdoor ziet het resultaat er natuurlijker uit.

De behandeling is pijnloos. U zult hoogstens een lichte ruk voelen als de schoonheidsspecialiste uw eigen wimper met een pincet vastzet om de kunstwimper op te plakken.

Hoe vind ik het juiste instituut?

Kostentracker: Als u uw wimpers wilt laten verlengen, dient u een afspraak te maken met een cosmetische studio die een aanvullende opleiding op dit gebied heeft. U kunt vooraf op de website van de aanbieder onderzoeken om te beoordelen of het vervolgresultaat aan uw verwachtingen voldoet. Als alternatief is er meestal de mogelijkheid van een consult bij het cosmetisch instituut, waar u de methode kunt laten uitleggen en kunt bespreken welke extensions uw type het beste onderstrepen.

Zorg ervoor dat de ronding van de aanbevolen wimperharen overeenkomt met die van uzelf. Het ziet er ronduit vreemd uit als de nieuwe wimpers onder een vreemde hoek uitsteken en niet passen bij de vorm van je ogen.

Hoe lang gaan droomwimpers mee?

Kostentracker: als u de verlengde wimpers verzorgt, zal het resultaat ongeveer drie tot zes weken aanhouden totdat de wimpers opnieuw gevuld moeten worden.

Hebben de droomwimpers speciale zorg nodig?

Kostentracker: De kunstwimpers moeten heel voorzichtig worden behandeld zodat ze lang mooi blijven. In de eerste 48 uur na het aanbrengen mag er geen water op de ogen komen om de lijm volledig te laten drogen. Na wimperextensions is mascara net zo taboe als de wimperkruller. Het enige toegestane is een beschermend masker, waardoor de wimpers elastischer en resistenter worden. Als er afzonderlijke haren tegenover staan, kunt u deze gladstrijken met een wimperborstel.

U moet niet in uw ogen wrijven, omdat dit de duurzaamheid beïnvloedt. De extensions vallen sneller uit en zien eruit alsof ze gescheurd zijn. Het wordt ook aanbevolen om geen olieachtige producten op de ogen en wimpers te gebruiken, omdat deze de lijm zouden oplossen. U moet ook uw handen van rijke oogcrèmes houden. De oliën die erin zitten, kruipen in de wimperlijm en de extensions vallen er sneller uit.

Hoe kun je de extensies weer verwijderen?

Kostentracker: als je de wimperextensions maar voor een korte tijd wilt dragen, bijvoorbeeld op een feestje, moet je niet proberen ze daarna zelf af te krijgen. Daarbij trek je meestal niet alleen de kunstmatige extensions eruit, maar ook enkele van je eigen wimperharen.

Maak voor de bewijdering een afspraak met de schoonheidsspecialiste, die de verlengde wimpers zal verwijderen met een speciale lijm. De kosten hiervoor bedragen 10 tot 20 EUR.

Als alternatief kunt u de verlengde wimpers gewoon weglaten. Het duurt ongeveer acht weken voordat alle extensions zijn verdwenen en je je omgeving weer betovert met je natuurlijke uitstraling.

Wie moet wegblijven van wimperextensions?

Kostentracker: in principe is wimperverlenging geschikt voor iedereen, ook voor dragers van contactlenzen. Uw eigen haren kunnen echter last hebben van regelmatige verlenging, maar dit hoeft niet het geval te zijn.

Welke alternatieven zijn er?

Kostencontrole: op de lange termijn zijn wimperextensions duur en leuk dat niet iedereen zich wil veroorloven. Er zijn echter verschillende alternatieven voor extensies:

 • Nepwimpers: deze kunstmatige wimpers helpen je er een dag fantastisch uit te zien. Om het resultaat er natuurlijk uit te laten zien, dient u alleen individuele en niet te lange plukjes wimpers in te brengen. Als je niet van te extreme effecten houdt, zijn vijf fijne plukjes per oog voldoende. Nepwimpers van goede kwaliteit zijn verkrijgbaar vanaf 5 euro.
 • Wimperlifting: Met ongeveer 60 EUR is deze methode aanzienlijk goedkoper dan wimperextensions. De wimperharen worden eerst naar boven geborsteld en gefixeerd. Vervolgens wordt de haarstructuur geopend en worden de wimpers permanent gekleurd. Het resultaat houdt ongeveer zes weken aan totdat de haren uitvallen volgens de groeicyclus.
wimper verlenging kosten


Het verven van wimpers kan een alternatief zijn voor kunstwimpers.

 • Wimpers verven: veel kappers bieden deze service aan vanaf vanaf 5 EUR. Er zijn ook speciale producten voor thuisgebruik in de drogisterij. De kleur wordt aangebracht op de gereinigde wimpers, moet vijf tot tien minuten inwerken en wordt vervolgens verwijderd met een wattenschijfje. Door de intensieve tint lijken de wimpers dikker.
 • Wimperserums: Je eigen, lange en goed verzorgde wimpers zijn de beste basis voor een expressieve look. Verzorg elke avond je wimpers met speciale oliën die verkrijgbaar zijn vanaf 5 EUR. Deze methode vereist echter een beetje geduld en het onmiddellijke wow-effect treedt niet op. De resultaten zijn pas na zes weken zichtbaar. Als je aan de bal blijft, zijn ze permanent.

Gevolgtrekking: De wimperextensie is een onschadelijke ingreep waarmee u er binnen 1,5 tot 2 uur fantastisch uitziet. De kunstwimpers gaan ongeveer vier weken mee en moeten regelmatig worden vernieuwd. De eerste behandeling kost 75 tot 300 EUR, de topping tussen de 50 en 100 EUR. Wimperextensions zijn geschikt voor iedereen, ook degenen die contactlenzen dragen. Zorg er bij het kiezen van een wimperstylist voor dat zij de juiste aanvullende kwalificatie heeft en vraag gedetailleerd advies zodat het resultaat bij uw type past.