Zoldertrap plaatsen: wat zijn de kosten?

zoldertrap-installatie-kosten

Bij het plaatsen van een zoldertrap is het essentieel ervoor te zorgen dat er een geschikt trapmodel wordt gekozen en dat de plaatsing echt professioneel is. Ook moeten de strenge eisen van de EnEV in acht worden genomen. De kostentracker-experts interviewen u om erachter te komen welke kosten te verwachten zijn bij het plaatsen en vervangen van zoldertrappen.

Vraag: Welke kosten moet u verwachten bij het plaatsen van een zoldertrap?

Kostentracker-expert: hier zijn ook verschillende dingen van belang. Allereerst zijn er de kosten van de zoldertrap zelf. Eenvoudige modellen die al basisisolatie hebben, zijn meestal beschikbaar vanaf ongeveer 100 EUR, maar hoogwaardige modellen kosten bijna altijd tussen 200 EUR en 400 EUR.

zoldertrap-installatie-kosten
De installatie van zo'n trap is doorgaans gebruiksvriendelijk.

De meeste zoldertrappen zijn eenvoudig te plaatsen, zodat het niet veel moeite kost om ze te plaatsen. Veel bedrijven bieden ook de installatie van zoldertrap aan tegen een lage vaste prijs bij aankoop. Deze aanbieding is ook beschikbaar bij individuele bouwmarkten, waar de vaste prijzen beginnen bij rond de 130 EUR.

Indien in zeldzame gevallen nog geen toegang tot de zolder gepland is, of indien eerst toegang moet worden gecreëerd op de gewenste locatie, is vooraf een plafondopening noodzakelijk. Afhankelijk van het type plafondconstructie kan dit gepaard gaan met hoge kosten. Alleen al de kosten van de doorbraak kunnen tussen de € 2.000 tot € 3.000 liggen, en in sommige gevallen zelfs meer. U kunt op dit punt lezen hoe deze kosten zijn samengesteld en waarom ze zo hoog zijn.

In de overgrote meerderheid van de gevallen is er echter al toegang, dus deze hoge kosten zijn geëlimineerd. Indien een oude zoldertrap verwijderd moet worden alvorens de nieuwe zoldertrap te plaatsen, kan het zijn dat u rekening moet houden met kleine meerkosten voor de installatiediensten.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

We vervangen onze oude zoldertrap door een nieuw, beter thermisch geïsoleerd model. We kopen de zoldertrap in een bouwmarkt en regelen een ruil tegen een vaste prijs.

Postprijs
Zoldertrap van hout, thermische isolatie 0,36 W / m²K199 EUR
Installatiekosten (vaste prijs - vast tarief)159 EUR
Totale kosten (zoldertrap inclusief installatie)358 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op een specifieke aanbieding van één bouwmarkt. De kosten voor de zoldertrap en de kosten voor de plaatsing kunnen ook in andere gevallen aanzienlijk verschillen.

Vraag: Wat bepaalt de kosten als u een zoldertrap laat plaatsen?

zoldertrap-installatie-kosten
De kosten voor het installeren van een zoldertrap zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Kostentracker-expert: het volgende is doorslaggevend:

  • het gekozen model en de grootte van de zoldertrap
  • de U-waarde van de zoldertrap (soms zijn hoger geïsoleerde varianten duurder)
  • de resulterende installatie-inspanning
  • of er speciale installatieaanbiedingen zijn bij het kopen van de trap bij een bepaalde aanbieder
  • eventuele bijkomende kosten voor installatie (bv. afbreken van de oude zoldertrap, speciaal frame, etc.)
  • of er misschien eerst een plafonddoorbraak moet worden gemaakt

Vraag: Wat kost een elektrische zoldertrap?

Kostentracker-expert: Bij elektrische zoldertrap moet u zeker rekening houden met aanzienlijk hogere kosten. Voor volautomatische, elektrisch bediende zoldertrappen beginnen de kosten meestal pas bij ongeveer 1.000 EUR, premiummodellen kunnen gemakkelijk 2.500 EUR tot 3.500 EUR kosten.

Ook bij de installatie zult u met aanzienlijk hogere kosten moeten rekening houden, aangezien de installatie navenant complexer is als het een motoraangedreven trap is. Er kunnen ook extra kosten ontstaan ​​doordat in de meeste gevallen de elektricien eerst een kabel moet leggen om de trapmotor op het juiste punt van stroom te voorzien. Alleen al hiervoor kunnen in sommige gevallen extra kosten van 150 EUR tot 200 EUR ontstaan.

Het achteraf inbouwen van bestaande, geschikte trappen met een motor is aanzienlijk goedkoper. De kosten voor een onderhoudsvrije spilmotor die een lichtgewicht trap kan bedienen zijn doorgaans slechts 25 tot 50 EUR. De rest is slechts het werk dat komt kijken bij het installeren van de elektrische bediening en bediening.